Responsive Menu
Add more content here...


Eroul de ieri, tâlharul de azi. Unul dintre autorii jafului armat de la Zalău are un istoric incredibil!?!

by Mihai POP
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Unul dintre autorii jafului de la bijuteria din Zalău este din Tășnad, iar acum un an devenea erou, după ce a donat o parte din ficatul său, pentru salvarea vieţii unei tinere ce suferea de ciroză hepatică autoimună


La începutul anului 2018, Romeo Kulcsar era un erou. Tânărul de 21 de ani din oraşul Tăşnad lucra de ceva timp în Danemarca.

Venit acasă în concediu sătmăreanul a făcut un gest extraordinar şi a donat o parte din ficatul său unei tinere dintr-un sat vecin, aflată în suferinţă.

Isprava sa a înconjurat întreaga ţară, iar Romeo era considerat un mare erou.

„Când îi vorba sa salvezi o viaţă nu stai să calculezi cât curaj ai…. Am dat declaraţie la notar că de bună voie şi neforţat de nimeni fac gestul asta… Dacă eu eram în locul ei şi mie mi-ar fi plăcut să ma ajute cineva!”, spunea tânărul din Tăşnad, după ieşirea din Spitalul Fundeni din Bucureşti, acolo unde avusese loc transplantul.

La un an şi ceva distanţă, Romeo Kulcsar a fost unul dintre eroii negativi din jaful armat de la o bijuterie din centrul municipiului Zalău.

Astfel, în noaptea de 28 spre 29 martie, sătmăreanul şi încă doi complici au fost prinşi de poliţie, în momentul în care se pregăteau să părăsească ţara.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări într-un dosar penal, privind infracţiunea de tâlhărie calificată, fapta comisă în dupa-amiaza zilei de 19 martie a.c , la o bijuterie, din municipiul Zalău. În urma activităţilor complexe desfăşurate de politişti, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 si 26 de ani, din judeţele Satu Mare şi Constanţa. Cei în cauză au fost interceptaţi în noaptea de 28 spre 29 martie în punctul de trecere al frontierei Urziceni- Satu Mare, în momentul în care intenţionau să părăsească teritoriul României. Faţă de aceştia a fost dispusă măsura reţinerii, iar în cursul zilei de vineri vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată”, a menţionat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Conform colegilor de la presasm.ro, Romeo Kulcsar şi un verişor de-al său, originar din Constanţa, au fost văzuți împreună în Tășnad de mai multe ori înaintea jafului de la Zalău.

De fapt, tot acolo s-au şi ascuns ei după lovitura din urbea de la poalele Meseşului.Romeo Kulcsar ar fi avut un local în curs de autorizare în oraș, acolo unde ar fi fost văzuți împreună.

După ce au constatat că ar fi fost vizați de către polițiști, cei doi ar fi încercat să fugă din țară. Doar că au fost prinși la PTF Urziceni.

În prezent, sunt în derulare 5 percheziţii domicilare, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

You may also like

Leave a Comment