Erou în timpul liber: un pompier sălăjean a salvat viața unui bărbat

by Mihai POP
0 comment 2.1K views
A+A-
Reset

Un pompier sălăjean a dat dovadă de eroism acordând primul ajutor unui bărbat de 73 de ani care se afla în stop cardio-respirator. Pompierul aflat în timpul liber i-a făcut manevre de resuscitare bărbatului până la sosirea echipajului medical. Răspunsul prompt al eroului a dat rezultate și victima a fost readusă la viață


Când alegi să lucrezi în slujba societății, misiunea ta nu se termină niciodată. Se spune că răul nu anunță când lovește și nici timp de gândire nu-ți oferă. Poți ezita sau poți acționa, și, de cele mai multe ori, această alegere face diferența dintre viață și moarte.

Munca unui pompier nu se limitează doar la incendii sau atunci când există inundații sau cutremure. Ei înfruntă pericole reale în fiecare zi, au parte de zeci, poate chiar sute de misiuni imprevizibile, însă, pe lângă asta, pompierii sălăjeni dau din nou dovadă de eroism.

Se anunța o zi de sâmbătă liniștită pentru plt. adj. Pocol Cristian, într-un binemeritat weekend, fiind în timpul liber, el se găsea în vizită la locuința socrilor acestuia.

Aceeași liniște se putea transforma, însă, într-o tragedie, fără acțiunea promptă a pompierului, acesta fiind paramedic SMURD.

La un moment dat, o vecină a venit și a solicitat ajutor deoarece soțului acesteia i se făcuse rău și nu mai respira. Salvatorul nu a mai stat pe gânduri și s-a deplasat la locuința indicată unde a găsit o persoană vârstnică inconștientă.

A apelat numărul de urgenţă 112 oferind toate informaţiile relevante despre situaţia de la fața locului.

Până la sosirea echipajului SMURD, Cristian a acordat primul ajutor. A rămas la fața locului și a sprijinit echipajul medical care a continuat manevrele de resuscitare.

Victima (un bărbat de aproximativ 73 de ani) a răspuns pozitiv manevrelor de resuscitare și a fost transportată la UPU SMURD Zalău.

Cu cât se intervine mai repede la un stop cardiorespirator șansele pacientului de a supraviețui cresc considerabil, iar lupta pentru viață poate fi câștigată.

Indiferent de circumstanțele în care se află, pompierii sălăjeni își fac datoria mereu fără echivoc.

You may also like

Leave a Comment