Responsive Menu
Add more content here...


Eric Verdeş a ajuns în sferturile unui turneu ITF J2 din Germania

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 18 views
A+A-
Reset

Tenismanul din judeţul Sălaj a atins această fază a competiţiei în proba de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Dragoş Cazacu, colegul său de la lotul naţional al României U 18


Eric Verdeş a început anul competiţional în Tunisia. A participat la două turnee, unul de J2 şi un turneu de seniori. Tenismanul sălăjean nu a avut prea multă pauză după revenirea în ţară. La scurt timp, a plecat în Germania, la un nou turneu puternic, de categorie J2. Competiţia se desfăşoară la Oberhaching, lângă Munchen. Sportivul din Sălaj a participat atât în competiţia de simplu, cât şi la dublu.

Pe tabloul principal la simplu, Eric a dat peste favoritul numărul 2, încă din primul tur, belgianul Gilles Arnaud Bailly, aflat pe locul 57 ITF. A fost un meci dificil pentru sportivul nostru, iar Bailly şi-a respectat statutul de favorit, reuşind să câştige.

La turneul din Germania a fost prezent un alt român, Dragoş Cazacu. Nici acesta nu a avut mai mult noroc pe tabloul de simplu. A dat peste favoritul principal şi a părăsit turneul.

Însă, Eric Verdeş şi Dragoş Cazacu (Constanţa) au decis să facă pereche pentru a participa pe tabloul de dublu. Şi bine au făcut. Cuplul format de cei doi a reuşit să treacă de perechea cehă Vit Kalina – Lukas Velik, scor 7 – 6 (6), 6 – 4. Verdeş şi Cazacu au ajuns în faza sferturilor de finală.

Aseară s-au duelat cu perechea Mika Brunold (Elveţia) şi Liam Gavrielides (Germania), favoriţii principali. Eric şi Dragoş s-au oprit în această fază a competiţiei.

Să spunem că datorită rezultatelor obţinute în ultima perioadă, Eric Verdeş a urcat până pe locul 2 în clasamentul naţional al Federaţiei Române de Tenis, la categoria de vârstă 18 ani. Dragoş Cazacu se află o poziţie mai jos, completând podiumul. Ambii fac parte din lotul naţional al României U 18.

You may also like

Leave a Comment