Responsive Menu
Add more content here...


Eric Verdeş a început anul la Bratislava 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Tenismanul român a ajuns în turul al doilea la un puternic turneu ITF. A fost învins de un polonez, favoritul numărul 6, cel care avea să câştige şi turneul


Eric Verdeş a avut un an 2021 grozav, în care a devenit campion naţional, vicecampion naţional, a câştigat primul său turneu ITF şi face parte şi din lotul naţional al României. Tenismanul a avut rezultate bune, rezultate pe care speră să le depăşească în acest an.

Primul concurs la care Eric Verdeş a participat anul acesta a avut loc în Slovacia, la Bratislava. A fost un turneu puternic, de categoria J 2, la care Eric era calificat direct pe tabloul principal, graţie poziţiei pe care o ocupă în clasamentul ITF Juniors.

În primul tur, tenismanul legitimat la CS Winners Tennis Club a dat peste slovacul Norbert Marosik, pe care l-a învins în trei seturi 6 – 3, 4 – 6, 7 – 6 (4). Sportivul susţinut de Welthaus a avansat în faza următoare a competiţiei, acolo unde a dat peste favoritul numărul 6 al competiţiei, polonezul Martyn Pawelski. Experienţa superioară a adversarului şi-a spus cuvântul, iar Martyn s-a impus în două seturi.  Polonezul se afla pe locul 91 în clasamentul ITF, în timp ce Eric se afla pe locul 127, înaintea turneului.

După victoria cu sălăjeanul nostru, Martyn Pawelski a fost de neoprit, reuşind să câştige turneul de la Bratislava. După turneul din Slovacia, polonezul a urcat până pe locul 54 ITF, în timp ce Eric, cu cele 36 de puncte acumulate, a urcat până pe 123, fiind la cea mai bună clasare a sa în clasamentul ITF.

În ceea ce-l priveşte pe Eric Verdeş, să spunem că sălăjeanul se află într-o formă bună şi de curând chiar s-a aflat pe listele de calificare la Australian Open Junior. A ajuns acolo după ce mai mulţi jucători s-au restras. Însă, a fost prea târziu pentru ca Eric să poată participa, fiind nevoit să renunţe.

Însă, suntem convinşi că Eric Verdeş îşi va continua ascensiunea şi ne dorim cât mai curând să-l vedem şi la un turneu de Grand Slam, chiar şi la juniori.

You may also like

Leave a Comment