Responsive Menu
Add more content here...


Eric Verdeş, în sferturi la un puternic turneu ITF la Cairo

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 18 views
A+A-
Reset

Tenismanul sălăjean a participat zilele trecute la un turneu ITF de categorie J2 ce a avut loc în Egipt. În vârstă de 17 ani, Eric a reuşit să treacă pe tabloul principal de favoritul numărul 3 al competiţiei, ajungând până în sferturile de finală


Încă de când era un puşti, Eric Verdeş visa să facă performanţă în tenis, în ciuda faptului că tatăl său a fost voleibalist. Visa să ajungă printre cei mai buni, iar încet încet se pare că ajunge acolo. Este legitimat în prezent la CS Winners TC din Cluj-Napoca, dar sălăjeanul beneficiază şi de sprijinul celor de la Transilvania Tenis Club, acolo unde se antrenează când este în Zalău, iar roadele încep să apară.

Tenismanul sălăjean  a reuşit să câştige în acest an primul său turneu ITF, de categorie J3, la Timişoara. Este acelaşi turneu, care în urmă cu câţiva ani era câştigat de Matteo Berrettini, actualul număr 8 în clasamentul ATP.

Revenind la Eric Verdeş, să spunem că după acel turneu, tenismanul a fost prezent la Cairo la un turneu de seniori, pentru ca săptămâna trecută să fie prezent, tot în capitala Egiptului la un turneu ITF J2.

Sălăjeanul s-a aflat pe tabloul principal, acolo unde s-a duelat cu favoritul numărul 3, Yannik Rahman (SUA). Americanul a început mai bine şi şi-a adjudecat primul set, scor 6 – 4, însă Eric Verdeş a dat dovadă de tărie de caracter şi forţa de a reveni. Astfel, în următoarele două seturi s-a impus cu 6 – 2, 6 – 4, adjudecându-şi victoria finală.

Calificat în turul al doilea, Eric Verdeş a dat peste indianul Nishant Dabas, pe care l-a învins în trei seturi, scor 6 – 4, 5 – 7, 6 – 2, pentru o calificare în sferturile de finală, acolo unde a dat peste un marocan, favoritul numărul 5.

În ciuda unui meci bun, oboseala acumulată de Eric şi-a spus cuvântul, iar Mehdi Benchakroun avea să se impună la capătul a două seturi foarte disputate, 6 – 4, 6 – 3. De altfel, marocanul avea să câştige şi turneul…

Verdeş a participat şi pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut echipă cu tunisianul Youssef Labbene. 

În primul tur, cei doi au trecut cu 7 – 6 (2), 6 – 3 de egiptenii Mohamed Nasser Abouzied – Yassin Hamed, iar în turul al doilea s-au duelat cu marocanii Mehdi Benchakroun – Yassine Dlimi, favoriţi numărul 3, pe care i-au învins în trei seturi, 6 – 1, 5 – 7, 10 – 4.

În sferturile de finală, cuplul Verdeş – Labbene a dat peste perechea German Mingaleev (Rusia) – Cooper Williams (SUA), cei din urmă având câştig de cauză, 4 – 6, 1 – 6.

După acest turneu, Eric Verdeş a rămas în Cairo, acolo unde în această săptămână participa la un nou turneu ITF de categoria J2. În primul tur, sălăjeanul se va duela cu americanul Lucas Brown.

You may also like

Leave a Comment