Responsive Menu
Add more content here...


Mario Palce şi Ana Raisa Şandor – locul 1, iar Carina Revnic menţiune la concursul de matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania”!

Cei trei elevi de la Şcoala Profesională Sâg, Școala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos şi Școala Gimnazială “Avram Iancu” Aluniș au obţinut rezultate meritorii la prestigiosul concurs de matematică desfăşurat în judeţul Bistriţa-Năsăud

by Tiberius NICODA
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

Elevii din Sălaj se remarcă din nou în concursurile şcolare. În perioada 19 – 21 aprilie, în localitatea Şanţ (judeţul Bistriţa-Năsăud) a avut loc concursul de matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania”, la care au participat primii trei clasaţi la faza judeţeană (clasele V – VIII) din nouă judeţe din Transilvania.

Dintre cei 12 elevi sălăjeni calificaţi, trei s-au remarcat în mod special. Mario Adrian Palce, elev în clasa a VII-a la Școala Profesională Sâg (prof. Ileana Rodica Borlea) şi Ana Raisa Şandor, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos (prof. Claudia Blaga), au obţinut locul 1!

În perioada 17- 19 mai, Mario şi Raisa vor participa la Olimpiada Satelor din România ce va avea loc în municipiul Cluj-Napoca. De precizat faptul că eleva din Valcău de Jos s-a calificat şi la Olimpiada Naţională de Matematică, ce va avea loc în perioada 9 – 12 mai, ce va avea loc la Vaslui.

Totodată, Carina Revnic, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială “Avram Iancu” Aluniș (profesor Larisa Oros), a avut o bună prestație, obţinând mențiune. La rezultatul realizat de eleva din Aluniş (comuna Benesat), un aport l-a avut şi profesorul Maria Topală, cu care Carina a făcut meditaţii în privat.


Mario Adrian Palce este un elev deosebit. Încă de la începutul clasei a V-a am remarcat potențialul său la matematică. A participat la olimpiada și concursurile școlare la disciplina matematică, unde la nivel județean a avut rezultate de excepție.

În clasa a V-a, locul I la concursul “Olimpiada Satelor din România” și locul II la Olimpiada Națională de matematică. La concursul interjudețean “Olimpiada Satelor din Transilvania” desfășurat online a obținut locul I și a participat la etapa națională a “Olimpiadei Satelor din România”.

În clasa a VI-a, fiind locul I la etapele județene a Olimpiadei Naționale de Matematică și a concursului “Olimpiada Satelor din România” a participat la două concursuri interjudețene si două etape naționale, dar rezultatele nu au fost cele pe care și le-a dorit, fiind un elev foarte ambițios. La începutul acestui an școlar, ne-am făcut o strategie împreună, care a dat roade. A reușit să parcurgă materia de clasa a VII-a aproximativ în primele două luni de școală, iar de atunci la toate orele de matematică el rezolvă subiecte de olimpiadă. A parcurs și o mare parte din conținutul materiei de clasa a VIII-a. Este o deosebită plăcere să lucrez cu un asemenea elev. Îi doresc un rezultat frumos și la etapa națională, pentru că merită din plin”, ne-a declarat prof. matematică Ileana Rodica Borlea.

Amintim faptul că Mario s-a mai clasat pe locul 1 la faza judeţeană a Olimpiadelor de Fizică şi Chimie şi pe locul 2 la olimpiadele de şah, badminton şi cu echipa de volei a şcolii.

„Ana Raisa a avut rezultate excepţionale la mai multe concursuri, la Olimpiada de Şah, menţiune la Fizică, menţiune la Olimpiada de Limba Engleză, la Olimpiada de Limba şi Literatura Română.
Este o fată de excepţie care munceşte foarte mult. Este implicată nu doar la matematică, ci şi la limba şi literatura română, îi place şahul, fizica şi este un elev exemplu cu care şcoala noastră se mândreşte”, a spus Claudia Blaga, profesorul ei de matematică, cea care este şi directorul unităţii şcolare din Valcău de Jos.

Felicitări, Mario!
Felicitări, Ana-Raisa!
Felicitări, Carina!
Felicitări profesorilor care îi îndrumă și pregătesc!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 24 aprilie. 

You may also like

Leave a Comment