Responsive Menu
Add more content here...


Elevii liceelor din Zalău au plantat ulmi și stejari în “PĂDUREA ERASMUS” din localitatea Panic

Dimensiunea GREEN amprentează sensul învățării în contextul Erasmus

by Tiberius NICODA
0 comment 59 views
A+A-
Reset

Angajaţi ai Instituţiei Prefectului Sălaj, alături de peste 200 de cadre didactice din judeţ , în anul 2023 au pus bazele primei “Păduri Erasmus”, plantând, cu sprijinul Direcției Silvice Sălaj, circa 15.000 de puieţi de gorun şi ulm, pe o suprafaţă de trei hectare, la Almaşu.

Anul acesta, prin participarea a 94 elevi și 6 profesori din cadrul  Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău, Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău și Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău s-a realizat plantarea  de ulmi și stejari în “PĂDUREA ERASMUS” din localitatea Panic.

Parteneriatul pentru ” Pădurea Erasmus” a reunit Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Instituția Prefectului Sălaj, Romsilva-Directia Silvica Salaj într-un șir de acțiuni educative prin care să asezonăm județul nostru cu raze de optimism și verde-viața.
Fiecare unitate de învățământ implicată implementează proiecte Erasmus ,și astfel  reunesc  în echipă un sens al dimensiunii “GREEN” ca prioritate Europeană.
Bucuria, energia și optimismul le-au răsfățat sufletele simțind că dau mai departe un loc prin care să respirăm viață.

Aceste 4 licee implementează proiecte Erasmus+ VET prin care elevi și profesori participă la mobilități de formare și practică, europene.

Prin  tradiție ca anual elevii și profesorii sunt  reuniți la acțiuni de plantare prin proiectul “PĂDUREA ERASMUS”, inițiat de către  Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

You may also like

Leave a Comment