Responsive Menu
Add more content here...


Elevi şi profesori de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, într-un proiect în Istanbul, Turcia

În perioada 13-17 mai 2024 a avut loc în Turcia, la Istanbul, prima mobilitate cu elevi din cadrul proiectului Erasmus+ "IoT et IoRT dans l’éducation" 2023-1-RO01-KA220-SCH-000152869

by Mihai POP
0 comment 650 views
A+A-
Reset

De la Colegiul Național “Silvania” au participat la această mobilitate doamnele profesoare Turcu Anca Mihaela și Deac Paula-Cristina, doamna expert contabil Păușian Claudia și elevii Beldean Alexia, Cadar Andrada, Fălăuș Mihaela, Moldovan Maria, Morar Lorena, Petrean Raymond și Petrică Cristian.

1️⃣ Prima zi

Elevii și profesorii au fost primiți cu căldură de personalul școlii, iar după evaluarea inițială s-a prezentat unitatea de învățământ care a găzduit mobilitatea și au fost organizate jocuri de spargere a gheții, încurajând astfel elevii să se cunoască mai bine și să se simtă confortabil împreună. După o vizită la primărie, au urmat activități de robotică organizate de elevii și profesorii din școala gazdă.

2️⃣ A doua zi

Ziua a debutat cu o vizită la atelierul de robotică Atolye Vizyon, unde elevii au realizat jocuri interactive și s-au cunoscut mai bine. A urmat o serie de activități în cadrul școlii, organizate de elevi și profesori: exerciții de spargere a gheții, activități pe tema cutremurelor, simulare a unui detector de cutremur, siguranța în caz de incendii, simularea unui detector de fum, atelier de design vestimentar și atelier de cusut.

3️⃣ A treia zi

Ziua a început cu o vizită la Muzeul Roboților din Istanbul. Elevii au fost încântați să viziteze acest loc unic dedicat inovațiilor tehnologice și roboticii. După prânz, grupul s-a întors la școală pentru a-și continua activitățile cu o serie de prezentări și simulări menite să aprofundeze cunoștințele practice și teoretice (prezentare și simulare a sistemului de irigații, prezentarea sistemului auditiv pentru persoanele cu deficiențe de auz).

4️⃣ A patra zi

După o serie de activități desfășurate la școală (prezentarea roboților medicali de către studenții macedoneni, prezentarea roboților în viața de zi cu zi de către studenții portughezi, activități interactive pe tema roboților de divertisment realizate de elevii români, ateliere digitale și scrierea unui “Manual de instruire pentru roboți”), a avut loc o vizită pe dealul Çamlica.

După ce au vizitat muzeul, participanții au explorat Dealul Çamlica, cunoscut pentru priveliștile sale panoramice impresionante asupra Istanbulului. Ziua s-a încheiat cu o plecare la Kadıköy, unde participanții au avut ocazia să descopere acest cartier dinamic și cultural al Istanbulului.

5️⃣ A cincea zi

Ziua a început cu o vizită instructivă la Universitatea din Bahcesehir, unde participanții au putut descoperi programele academice inovatoare oferite de instituție.

Vizita a oferit oportunitatea de a consolida legăturile academice și de a împărtăși idei privind cele mai bune practici educaționale.

În continuare, participanții s-au îndreptat spre Peninsula istorică și au avut ocazia să exploreze obiective turistice emblematice, cum ar fi: Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Basilica Cistern și Palatul Topkapi, oferind o imersiune cuprinzătoare în istoria și cultura turcă.

Evaluarea finală a mobilității s-a realizat într-o atmosferă caldă, într-o croazieră spectaculoasă pe Bosfor, care a oferit o perspectivă unică asupra Istanbulului, navigând pe țărmurile europene și asiatice ale orașului.

Participanții au contribuit la finalizarea Padletului intitulat „Amintiri de colecție”, unde au postat fotografii cu activitățile la care au participat și impresii din mobilitate.

 

You may also like

Leave a Comment