Responsive Menu
Add more content here...


Elevi sălăjeni participanți la Olimpiada Națională de Limba Engleză

În perioada 27 aprilie - 1 mai 2024 se  desfășoară la Deva etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză

by Tiberius NICODA
0 comment 133 views
A+A-
Reset

Pasiunea pentru limba engleză reunește 13  elevi  ai claselor VII-XII, cu adevărat valoroși, din județul Sălaj, la etapa națională a Olimpiadei de Limba Engleză, ce se  desfășoară la Deva, județul Hunedoara, în perioada 27 aprilie – 1 mai 2024.

Elevii care reprezintă  județul Sălaj la etapa națională la limba engleză sunt:

La Olimpiada de Limba Engleză, la nivel gimnazial, din Sălaj s-au calificat la etapa națională (Hunedoara, 27 aprilie-1 mai,2024): Bradin Sophia, clasa a VII-a, Școala Gimnazială “Porolissum” Zalău, profesor îndrumător, Brumar Simona; clasa a VIII-a, Iuhos-Komoz Francesca-Alexandra, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor îndrumător, Gorgan Adina.
La nivel liceal,  s-au calificat la etapa națională, la secțiunea A (2 ore/săptămână): clasa a IX -a, Bradin Katherine de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău  , Popa Sonia, profesor îndrumător Man Cristian, Colegiul Național „Silvania” Zalău; clasa X-a – Alexa Arthur, profesor îndrumător Vișen Ioana, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău; clasa a XI-a – Păușan Georgiana Alexia și  Treșca Răzvan, profesor îndrumător Cotoi Alina, Colegiul Național „Silvania” Zalău; clasa a XII-a – Lazar Alexandru Dan, profesor îndrumător, Gog Anda, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.
La secțiunea B (intensiv/bilingv): clasa a IX-a – Toth Skarlett, profesori îndrumători Mocuța Marilena, Vișen Ioana, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău; clasa a X-a – Stejan Olivia Mara, profesori îndrumători, Faur Andreea, Man Cristian, Colegiul Național „Silvania” Zalău; clasa a XI-a – Podar Iulia, profesori îndrumători, Cotoi Alina, Man Cristian, Colegiul Național „Silvania” Zalău; clasa a XII-a –Sav David Adrian și Barbolovici Ana, profesori îndrumători, Cotoi Alina, Faur Andrea, Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Peste 600 de elevi și peste 100 de profesori din toată țara, sunt prezenți zilele acestea  în orașul de la poalele Cetății , la Deva pentru etapa națională a Olimpiadei Naționale de Limba Engleză- 2024.

Luni, 29 aprilie, s-a desfășurat proba orală, conform programului anunțat de organizatori.

Deschiderea festivă a evenimentului a avut  loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu,ocazie cu care,Inspector școlar general al județului Hunedoara, prof. dr. Maria Ștefănie a spus:

„ Într-o lume din ce în ce mai interconectată, capacitatea de a comunica eficient în limba engleză a apărut ca o abilitate neprețuită, cu implicații de anvergură pentru educație și dezvoltare personală. De la mediul academic, la piața globală, limba engleză a devenit liantul care unește culturile, facilitează schimbul de cunoștințe și deschide porți către nenumărate oportunități. Fie că este vorba despre educație, extinderea orizonturilor sau dorința de a învăța lucruri noi, o bază solidă în limba engleză este esențială în lumea contemporană.

Iată de ce apreciez, în mod deosebit, pasiunea pentru limba engleză, care astăzi reunește tineri cu adevărat valoroși.

Urez succes tuturor participanților la această înaltă competiție și îl citez pe cel mai mare dramaturg din toate timpurile – William Shakespeare: „Acolo unde ești, se află lumea întreagă”.

Suntem onorați să vă avem oaspeți la Deva, dragi elevi, stimați colegi, profesori!

Urarea  pe care o adresez dumneavoastră, tuturor, este … ÎMPLINIRE!”a menționat  în cuvântul  de bun venit, adresat participanților la olimpiadă, prof. dr. Maria Ștefănie.

Elevii  susțin probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

Potrivit programului, marți -30 aprilie  elevii pot depune contestații pentru proba scrisă și până seara vor afla rezultatele finale pe baza cărora vor fi premiați miercuri, 1 mai, în ultima zi a evenimentului.

Le dorim succes și împliniri,premii și reușite!

 

You may also like

Leave a Comment