Responsive Menu
Add more content here...


Rezultat răsunător pentru învăţământul sălăjean – O elevă de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos, medaliată cu BRONZ la Olimpiada Naţională de Matematică!

Sălăjeanca Ana-Raisa Șandor a fost singura elevă provenită din mediul rural, care s-a calificat la Olimpiada Naţională de Matematică! La faza naţională ce a avut loc în weekend la Vaslui, eleva profesorului Claudia Blaga a fost unul dintre cei mai buni dintre cei mai buni matematiceni ai României de clasa a VI-a. Jos pălăria!

by Tiberius NICODA
0 comment 1.4K views
A+A-
Reset

La a 74-a ediție a fazei naţionale a Olimpiadei de Matematică, care s-a desfăşurat în perioada 9 – 12 mai 2024 la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, s-au calificat aproape 100 de elevi (93 de participanţi) de clasa a VI-a din România.

Singurul participant al concursului de la Vaslui ce provine din mediul rural este un elev din judeţul Sălaj! Este vorba de Ana-Raisa Șandor, elevă în clasa VI-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos (profesor îndrumător Claudia Blaga), cea care a fost şi singurul reprezentant al judeţului Sălaj la nivelul claselor a VI-a la acest important concurs. Ea fusese singurul elev din Sălaj, care a reuşit să se califice la faza naţională după rezultatul obţinut la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică ce a avut loc la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

La faza naţională de la Vaslui, Ana-Raisa Șandor a avut din nou o prestaţie la nivel ridicat.  Dintr-un total de 192 de participanți pentru clasele V – VI-a la Olimpiada Națională de Matematică de la Vaslui, eleva noastră a obținut medalia de bronz pentru Sălaj și pentru Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos!

Povestea performanțelor școlare ale Anei-Raisa Șandor nu este o noutate, aceasta și în trecut având niște rezultate excepţionale la mai multe concursuri, la Olimpiada de Şah, menţiune la Fizică, menţiune la Olimpiada de Limba Engleză, la Olimpiada de Limba şi Literatura Română.

“Ana-Raisa Șandor este o  elevă de excepţie care munceşte foarte mult. Este implicată nu doar la matematică, ci şi la limba şi literatura română, îi place şahul, fizica şi este un elev exemplu cu care şcoala noastră se mândreşte. Iar, performanța obținută de către Ana-Raisa la Olimpiada Națională de Matematică de la Vaslui, prin obținerea medaliei de bronz, a creat o nouă filă în cartea succeselor și performanțelor școlii de la Valcău. Căci până acum, deși elevii școlii noastre au mai participat la diferite olimpiade școlare, niciunul nu a reușit să se claseze pe unul dintre primele trei locuri la un nivel național”, a spus Claudia Blaga, profesorul și îndrumătorul  ei de matematică, cea care este şi directorul unităţii şcolare din Valcău de Jos.


Felicitări celor care ați dus numele scolii sălăjene pe podiumul național al Olimpiadei Naționale de Matematică de la Vaslui 2024!
Felicitări, Anei-Raisa Șandor, pentru atâtea reuşite, felicitări doamnei profesoare Claudia Blaga pentru pregătire și profesionalism, felicitări familiei pentru susținere. Într- un cuvânt, felicitări tuturor celor care ați contribuit la acest rezultat! Sunteți mândria noastră!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 15 mai. 

You may also like

Leave a Comment