Responsive Menu
Add more content here...


Electrocasnicele amendate cu suma record de 123 de milioane de lei de Consiliul Concurenței

Samsung, Emag, Altex și Flanco amendate cu suma de 123 de milioane de lei de Consiliul Concurenței

by Tiberius NICODA
0 comment 15 views
A+A-
Reset

     Potrivit unui comunicat al instituției- Consiliului Concurenţei – suntem informați că aceasta a sancționat joi companiile ,,SEROM ”(Samsung România), Dante International S.A., Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A cu 123 milioane lei pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021.

Amenzile au fost aplicate astfel:

  • SEROM 75.441.655 lei
  • Dante Internațional 20.311.427 lei
  • Altex România 21.376.113 lei
  • Flanco Retail 6.223.580 lei

Practica anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, prin aceea ce ar fi condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Prin această practică s-a  restricționat concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile.

Ceea ce a condus la  declanșarea investigației a inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență care este o modalitate  prin care   se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenţei, în mod anonim.

You may also like

Leave a Comment