Responsive Menu
Add more content here...


Educaţia este prioritară în comuna Valcău de Jos

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 481 views
A+A-
Reset

Administraţia locală urmăreşte atent activitatea unităţilor de învăţământ de pe raza comunei şi, prin diferite proiecte, încearcă să ofere cele mai bune condiţii preşcolarilor şi elevilor pentru a putea performa la cele mai înalte standarde

Cheia succesului am putea spune că este educaţia. O societatea educată reprezintă un viitor mai bun şi mai prosper, astfel că acest domeniu ar trebui să fie esenţial pentru orice administraţia publică locală.

Primăria Valcău de Jos este conştientă de importanţa acestui domeniu, astfel că prin diferite proiecte, atenţia autorităţilor locale se îndreaptă spre şcolile şi grădiniţele din comună.

Primarul Ioan Roşan, alături de echipa sa din Primărie, vrea să ofere cele mai bune condiţii pentru preşcolari şi elevi, iar în ultimii ani s-au finalizat diverse proiecte, altele fiind în curs de implementare.

Printre investiţiile finalizate amintim lucrările de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Valcău de Jos, dar şi construirea grădiniţei cu program prelungit din centrul comunal.

Alte proiecte urmează să fie implementate. Astfel, şcoala din Valcău de Sus urmează să fie modernizată, iar sălile de clasă şi laboratoarele urmează să fie dotate printr-un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei.

Mai mult, pe fonduri europene, administraţia locală are pregătite proiecte pentru eficientizarea energetică a Şcolii din Valcău de Sus, dar şi a grădiniţei din Valcău de Sus şi a grădiniţei din Valcău de Jos.

Tot pentru copii, vizavi de grădiniţa cu program normal şi program prelungit au început lucrările la amenajarea unui loc de joacă. Pe GAL, comuna a primit 20.000 de euro, buget ce va fi suplimentat din surse proprii.

You may also like

Leave a Comment