Responsive Menu
Add more content here...


EDITORIAL. Zălăuanii mai văd fotbal doar la televizor

by Monel SABOU
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Iubitorii de fotbal din Sălaj se bucură în aceste zile de jocul care farmecă milioane şi milioane de oameni. Toţi cei care îndrăgesc sportul rege urmăresc cu mare drag la televizor Cupa Mondială la fotbal, competiţie găzduită în această perioadă de Rusia.

Oamenii se bucura de un fotbal de calitate, dar chiar dacă acum se bucura ei nu au uitat de modul ruşinos în care judeţul nostru a rămas fără o echipă care să activeze în eşaloanele superioare, fie chiar şi numai în Liga a 3-a.

Aproape zilnic sau de cel puţin două ori pe săptămână se găseşte câte un iubitor de sport care mă întreabă de ce s-a renunţat la susţinerea echipei de fotbal de către Primărie.

Din păcate, răspunsul este cel pe care au încercat să ni-l bage pe gât cei din Primărie, dar nu poţi să stai să nu te întrebi de ce nu se judecă cu aceeaşi unitate de măsură şi în alte cazuri.

Sincer, stau şi eu şi mă întreb cine a ordonat această „execuţie” a echipei de fotbal FC Zalău, echipă care a dispărut de pe harta sportului din cauza faptului că cel mai probabil cineva îşi doreşte să fie mare conducător de club şi are relaţii acolo unde trebuie.

Nu avem dovezi şi nici certitudini, dar este curios cum a apărut un club imediat după întreruperea susţinerii financiare. Din păcate, sau poate din fericire, pentru că Dumnezeu aşează lucrurile aşa cum trebuie de fiecare dată, noua echipă a cam ratat promovarea în Liga a IV-a, iar acest lucru nu poate decât să prelungească perioada în care iubitorii de fotbal din Sălaj nu vor avea posibilitatea de a vedea un joc de Liga a 3-a la Zalău în următorii trei ani.

Pentru lipsa unei echipe de fotbal în judeţ întregul merit îl au consilierii locali şi primarul care au votat pentru ei şi interesele partidului, nu şi pentru cei care i-au votat şi  şi-au dorit să vadă o echipă salajeana în Liga a III-a. Cei care au oprit finanţarea echiei FC Zalău au uitat de grupele de copii şi juniori, grupe care puteau produce viitorii performeri ai judeţului, şi au lăsat zeci de copii dornici de performanţă pe drumuri.

You may also like

Leave a Comment