Responsive Menu
Add more content here...


Echipă completă şi la Valcău de Jos. Liberalul Nicolae Marius Maruşca, noul viceprimar! FOTO-VIDEO

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 9 views
A+A-
Reset

Într-un eveniment special la care a luat parte şi Lucian Bode – Ministrul Transporturilor, au depus jurământul şi ceilalţi doi consilieri locali, astfel că a fost constituit Consiliul Local. A urmat şi prima şedinţă, în care liberalul Nicolae Marius Maruşca a câştigat “bătălia” cu Gheorghe Chiş (PSD) pentru funcţia de viceprimar


La începutul acestei luni, Ioan Roşan a început oficial cel de-al cincilea mandat de primar al comunei Valcău de Jos, după ce a depus jurământul de credinţă în prezenţa subprefectului Romeo Sârca. În cadrul acelui eveniment au depus jurământul şi 11 dintre cei 13 consilieri locali aleşi.

Între timp, ceilalţi doi consilieri au primit validarea de la Judecătoria Şimleu Silvaniei, astfel că echipa a putut fi completată. Totul s-a petrecut astăzi, 21 noiembrie.

Evenimentul s-a desfăşurat la Căminul Cultural din Valcău de Jos şi a coincis cu prima şedinţă a noului Consiliu Local. Fără doar şi poate, cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost cel al alegerii viceprimarului.

Au fost propuşi doi candidaţi. Este vorba despre Nicolae Marius Maruşca (PNL) şi Gheorghe Chiş (PSD). De precizat că cel din urmă a ocupat timp de aproximativ doi ani această funcţie în mandatul 2012 – 2016.

Până la urmă, liberalul Marius Maruşca a câştigat categoric, după ce a reuşit să obţină 8 voturi, faţă de cele 4 voturi primite de Gheorghe Chiş. existând și o abținere.

De precizat că Nicolae Marius Maruşca trebuia să se afle în cursa pentru viceprimar şi în 2012, însă, din cauza unor neînţelegeri nu s-a mai întâmplat acest lucru.

Astăzi, situaţia a stat diferit, iar liberalul va fi viceprimar în Valcău de Jos în mandatul 2020 – 2024.

În cadrul şedinţei de astăzi, au fost stabilite şi comisiile de specialitate.

“Astăzi, 21 noiembrie 2020 s-a finalizat procedura de constituire a Consiliului Local Valcău de Jos, adică au depus jurământul şi cei doi supleanţi, adică Sârca Brisc Florin şi Bode Vasile, astfel încât sunt 13 consilieri, aşa cum prevede legislaţia pentru comuna de gradul II”, spune primarul Ioan Roşan.

Ioan Roşan: “Marius Maruşca este un om competent pentru funcţia de viceprimar. Am mare încredere în el”

În fruntea comunei Valcău de Jos încă din anul 2004, Ioan Roşan a avut în ultimele mandate viceprimari din opoziţie, PSD.

Acum, s-au schimbat lucrurile, astfel că după ce PNL are majoritate în Consiliul Local, începând din mandatul 2020 – 2024 va avea şi funcţia de viceprimar la Valcău de Jos, liberalii Ioan Roşan şi Marius Maruşca urmând să facă echipă pentru dezvoltarea comunităţii.

“Am avut onoarea astăzi să votăm şi viceprimarul, un alt proiect de pe ordinea de zi, în persoana domnului consilier local, din partea PNL, Maruşca Marius, un inginer, tânăr aş spune eu, în vârstă de 42 de ani, care după ce a petrecut 10 ani în Italia, pe urmă şi-a întemeiat o afacere în domeniul agricol, mai precis sere şi solarii, în comuna Valcău de Jos, localitatea Lazuri. Consider că este un om competent pentru funcţia aleasă, am mare încredere în el, la fel şi mari pretenţii şi aşteptări de la dânsul. Având în vedere numărul mare de consilieri, adică 8 din 13, PNL are o mare responsabilite privind implementarea proiectelor şi continuarea proiectelor în comuna Valcău de Jos”, ne-a declarat Ioan Roşan.

Ministrul Lucian Bode, prezent la şedinţa Consiliului Local

Evenimentul special de astăzi de la Valcău de Jos a avut şi un invitat special, o personalitate importantă care îşi are originile în comună. Bineînţeles, ne referim la Lucian Bode.

Actualul Ministru al Transporturilor a fost prezent în prima parte a şedinţei de astăzi, în care s-a completat echipa de conducere din Primăria Valcău de Jos.

“Responsabilitatea va fi aproape în totalitate a noastră, deoarece avem şi Guvern la nivel naţional. Suntem susţinuţi şi de către ministrul Lucian Bode, care este din comuna Valcău de Jos. Nu am decât să îi urez mult succes domnului viceprimar, multă putere de muncă şi o să fiu alături de el de fiecare dată când va avea nevoie”, a încheiat primarul comunei Valcău de Jos.

You may also like

Leave a Comment