Responsive Menu
Add more content here...


E OFICIAL. Alin Prunean şi-a dat demisia din USR PLUS

by Mircea ARDELEAN
0 comment 23 views
A+A-
Reset

În această dimineaţă, deputatul Alin Prunean şi-a prezentat demisia din partid. Acesta doreşte să îl urmeze pe Dacian Cioloş, cel care recent a înfiinţat o nouă formaţiune politică: REPER

În luna martie a acestui an, cinci europarlamentari şi-au dat demisia din USR şi au înființat partidului REPER – Reînnoim Proiectul European al României. Altfel spus, o nouă inițiativă politică de dialog și interacțiune cu societatea și comunitatea de afaceri. Noul partid doreşte să adune resurse umane și soluții pentru crizele și provocările reale actuale din societatea românească: costul și calitatea vieții, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiție, transformarea climatică și digitală.

Între cei cinci europarlamentari ce fac parte din grupul Renew Europe din Parlamentul European se află şi Dacian Cioloş. Fostul premier este şi liderul REPER. În ultima perioadă, mai mulţi membri USR PLUS i-au urmat pe cei cinci europarlamentari. Încă de câteva săptămâni, se zvonea că pe această listă se află şi deputatul Alin Prunean.

Marţi, 21 iunie, deputatul USR de Sălaj şi-a dat oficial demisia din partidul Uniunea Salvați România. 

Aceasta este o postare pe care nu mi-aș fi dorit să o scriu vreodată, dar mă văd nevoit să o fac, din respect pentru toți cei care îmi urmăriți activitatea politică și mi-ați acordat încrederea dumnevoastră.
Mă aflu printre cei care cred, cu convingere, că un partid nu este un scop în sine ci un mijloc, un instrument, un “vehicul” prin intermediul căruia ar trebui să facem BINE pentru OAMENI. Câtă vreme vehiculul funcționează în parametri normali, ai toate șansele să ajungi, cu bine, la destinația pe care ți-ai propus-o împreună cu cei pentru care te-ai îmbarcat în această călătorie. Când însă el se defectează, când simți că deraiază de la drumul cel bun, când ai încercat tot ce a ținut de tine să îl menții pe ruta pe care ați pornit, pui frână, te oprești și analizezi.

„Vehiculul” în care te afli riscă să intre, fără voia ta, pe drumul bătătorit de peste 32 de ani de partidele clasice. Un drum plin de interese de grup, nepotisme, satisfaceri ale clienteleIi de partid, incompetență, impostură, corupție, deturnări de fonduri și altele din această categorie.

Am hotărât să cobor din acest „vehicul”, împreună cu colegii cu care am pornit în această călătorie încă de la început și care se încăpățânează să mențină drumul cel bun, în care cred și eu, la rândul meu. Am decis să mă alătur colegilor de la REPER și să continuăm călătoria conform valorilor și principiilor care ne-au adus împreună în urmă cu ceva vreme.

Vom merge înainte, la pas, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte.

Pentru că nu mai putem face lucrurile cu jumătăți de măsură și compromisuri nerezonabile. Pentru că există o cale. Există soluții. Există resurse. Se poate o Românie mai bună!”, a spus deputatul Alin Prunean.

Aceasta nu este totul. Săptămâna trecută, în rândul membrilor PLUS din Sălaj a avut loc un sondaj. Conform unor surse din partid, aproape toţi membrii PLUS din judeţ îl vor urma pe Dacian Cioloş. „Cam 70% dintre membrii activi din USR PUS Sălaj părăsesc USR şi vor ajunge la REPER”, a precizat sursa noastră.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 22 iunie.

You may also like

Leave a Comment