După Steaua, vine Rapid. SCM Zalău ia la rând granzii capitalei

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 138 views
A+A-
Reset

La trei zile după jocul din Cupa României, gruparea de sub Meseş va fi în faţa unui nou meci dificil, de data aceasta în campionat. Pe parchetul sălii sporturilor din Zalău va putea fi văzută Rapid Bucureşti, o altă echipă cu pretenţii antrenată de sârbul Dragan Kobiljski, cel care în sezonul trecut a fost antrenorul lui SCM

Sâmbătă, ora 18.00, Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău: SCM Zalău – Rapid Bucureşti


SCM Zalău a avut parte de adversari unu şi unu în acest debut de sezon. În doar o lună de zile a jucat cu Arcada Galaţi, Dinamo, SCMU Craioa, Steaua, iar sâmbătă va înfrunta o nouă echipă grea a campionatului. La doar trei zile de la confruntarea din Cupă cu Steaua Bucureşti, zălăuanii vor fi în faţa unui nou meci dificil, de data aceasta în campionat. Pe parchetul sălii sporturilor din Zalău va putea fi văzută Rapid Bucureşti, grupare ce în acest sezon se luptă la primele locuri.

Rapid Bucureşti a strâns 10 puncte în primele 5 etape şi se află pe locul 5. Giuleştenii vin după două victorii consecutive în campionat, însă au jucat cu adversari modeşti, precum CSU Vest Timişoara şi Explorări Baia Mare.

Şi Rapid Bucureşti a jucat în această săptămână în Cupă, cu SCMU Craiova, astfel că ambele echipe ar putea acuza o oarecare stare de oboseală.

Prin prisma lotului, Rapid Bucureşti ar putea avea un uşor avantaj, dar SCM Zalău a demonstrat că poate învinge orice echipă atâta timp cât în urmă cu două etape a câştigat cu SCMU Craiova.

”Astfel de echipe cu tradiţie se pot vedea doar în prima ligă. Eu mă bucur că iubitorii voleiului au ocazia să vadă astfel de echipe în sala din Zalău. Sunt sigur că băieţii noştri vor face un meci bun. Rapid are un lot valoros. Titularul postului de coordonator este un internaţional din Slovenia, medaliat la europene. Îl lot se află Ghafour, un jucător cu o carte de vizită impresionantă, care a jucat pe contracte de sute de mii de euro în cariera sa. Îl au şi pe Christian Fromm, un voleibalist de bază în naţionala Germaniei, cu care s-a calificat la Jocurile Olimpice. Să nu mai vorbim de Marechal, campion european şi olimpic cu Franţa. Sunt jucători cu mare experienţă, care ne onorează că joacă în campionatul României şi îi dau valoare. Cu astfel de  jucători se umple sălile de sport din România”, ne-a declarat Adrian Feher.

În sezonul trecut, între SCM Zalău şi Rapid Bucureşti au avut loc nu mai puţin de şase dueluri. Cele două formaţii au luptat în finalul campionatului pentru locul 5 în Divizia A1, câştig de cauză având bucureştenii.

Reîntâlnire cu Dragan Kobiljski

Partida de sâmbătă va fi una specială, atât pentru voleibaliştii de la SCM care au jucat şi în sezonul trecut la echipă, cât şi pentru antrenorul Dragan Kobiljski care acum se află pe banca tehnică a Rapidului.

Tehnicianul sârb îşi va înfrunta fosta echipă la care a petrecut un sezon bun şi cu care s-a clasat pe locul 6. Din vară, Dragan a preluat Rapid Bucureşti, unde dispune un lot valoros cu care se luptă la primele locuri.

”Dragan este un antrenor valoros, dovadă că Rapid Bucureşti a apelat la serviciile sale. Nu pot decât să-i urez succes în acest sezon”, a precizat Adrian Feher.

La Rapid Bucureşti joacă şi Filip Constantin, voleibalist care în stagiunea trecută a fost la SCM Zalău.

De cealaltă parte şi în tabăra Zalăului se află un jucător care în stagiunea trecută a fost ”rapidist”. Este vorba de experimentatul Cristian Bartha.

You may also like

Leave a Comment