Responsive Menu
Add more content here...


După o absență de câțiva ani, Sălajul are din nou un fotbalist la loturile naționale!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Ca urmare a evoluțiilor de la mai multe etape de selecţie programate în cadrul Turneului Speranţelor, Alexandru Mare – juniorul de la CS Viitorul Zalău – a fost selectat în lotul de 44 de jucători care formează Naţionala U 15. Chiar în aceste zile, sălăjeanul se află cu lotul “tricolor” într-un stagiu de pregătire, la Centrul Naţional de la Buftea


Sălajul nu are echipă de fotbal nici măcar în Liga a III-a, dar are juniori talenaţi, care sunt produşi de şcolile de fotbal sălăjene, în special de CS Viitorul Zalău.

Clubul fondat de Daniel Sabou a dat cei mai mulţi jucători spre Liga 1, iar în aceste zile, Viitorul Zalău a primit încă o veste extraordinară, după ce un junior de la clubul zălăuan a fost selectat pentru lotul Naţionalei U15!

Este vorba de talentatul Alexandru Mare, care joacă pe postul de fundaş şi care până să ajungă în această fază a parcurs cu brio mai multe etape de selecţie.

Mai întâi a făcut parte din selecţionata Sălajului, ca mai apoi să fie testat alături de alţi juniori din 2004 la acţiunile de la Cluj, Carei sau cea din luna mai, de la Baza Sportivă Viitorul din Hereclean, unde a fost văzut la treabă de Ion Geolgău – managerul Departamentului de scouting din cadrul FRF.

Alexandru Mare, alături de Mario Ciurbe – un al jucător de la Viitorul Zalău, a fost convocat în luna iunie pentru tabăra de vară de la Tărlungeni, unde au fost prezenţi 153 de juniorii din întreaga ţară.

După ultima acţiune de la Tărlungeni, cei mai buni 44 de juniori din întreaga ţară au fost selectaţi pentru lotul Naţionalei U15, iar printre aceştia se află şi Alexandru Mare.

Chiar în aceste zile, sălăjeanul se află în pregătire cu lotul “tricolor” la Centrul Naţional de la Buftea.

“Ne bucurăm că un junior de la CS Viitorul Zalău a ajuns în primii 44 de jucători din ţară la categoria 2004. Spune enorm de mult acest lucru şi este o mândrie atât pentru CS Viitorul Zalău, cât şi pentru fotbalul sălăjean.  Avem un reprezentant la lotul naţional, dar din ce am înţeles şi Mario Ciurbe a rămas în vederile celor de la lot şi va mai fi chemat la o acţiune”, a declarat Dan Lucaciu, antrenor la CS Viitorul şi referent zonal în cadrul FRF.

La stagiul de la Buftea, Alexandru Mare este însoţit de tatăl său Lucian Mare, care ne-a spus că tânărul jucător este foarte optimist şi încrezător şi speră să fie convocat şi pentru acţiunile următoare ale Naţionalei U 15.

De precizat că Alex nu este singurul fotbalist din familia Mare, deoarece fratele său mai mare – Tudor –  a apărat buturile formației Sănătatea Cluj în Liga a III-a la doar 19 ani, pentru ca în acest moment el să evolueze pentru o formație din Franța.

Mai multe pe acest, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 septembrie.

 

 

You may also like

Leave a Comment