Responsive Menu
Add more content here...


După 8 ani, PNL a recâştigat Primăria Horoatu Crasnei. „Eram convins că o să câştig”, precizează noul primar

by Călin ONICAŞ
0 comment 28 views
A+A-
Reset

După o luptă aprigă, Marian Mirişan l-a învins pe social-democratul Florian Sur şi a preluat frâiele comunei pe care vrea să o dezvolte prin proiecte finanţate – în special – din fonduri europene


În ultimii opt ani, social-democratul Florian Sur s-a ocupat de destinele comunei Horoatu Crasnei. Însă, la alegerile locale din 27 septembrie, cetăţenii comunei au votat pentru schimbare. A fost o luptă strânsă, la capătul căreia liberalul Marian Mirişan a ieşit învingător, reuşind să strângă 570 de voturi, în timp ce Florian Sur a strâns 494 de voturi.

Şi Claudiu Burcuş, candidatul USR-PLUS la funcţia de primar a reuşit să primească 211 dintre sufragii, în timp ce ceilalţi trei candidaţi au reuşit să strângă împreună 112 voturi.

Noul primar al comunei Horoatu Crasnei s-a arătat mulţumit de cum au decurs alegerile şi ne-a mărturisit că era convins că o să câştige.

„Le mulţumesc tuturor, şi celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Îi asigur  că voi fi primarul tuturor, al întregii comune şi vom încerca să facem tot ce ne stă  în putinţă pentru ca lucrurile să meargă bine”, a încheiat Marian Mirişan.

În ceea ce priveşte Consiliul Local, PNL a primit cele mai multe voturi şi va avea 5 consilieri, în timp ce PSD va avea 3 consilieri, USR-PLUS, UDMR şi ALDE vor avea câte unul.

Faţă de mandatul trecut, PNL a câştigat un consiler, în timp ce PSD a pierdut unul. Şi UDMR a pierdut un consilier, loc ce a revenit la USR-PLUS. În aceste condiţii, pentru a avea majoritate în Consiliul Local, în zilele următoare este posibil să aibă loc negocieri.

„Mai avem nevoie de un vot ca să putem avea majoritate. După negocierile la judeţ, vom avea şi noi discuţii la nivel local”, a mai spus noul primar al comunei Horoatu Crasnei. De precizat faptul că pentru Consiliul Local s-au “luptat” nu mai puţin de 10 partide.

Marian Mirişan s-a născut la data de 23 august 1977 în satul Hurez. A absolvit Grupul Şcolar Economic „Didactiva Nova” din Cluj-Napoca, după care şi-a continuat studiile la Universitatea Bogdan Vodă din Cluj. Din anul 2008 a fost consilier local în Horoatu Crasnei, iar din anul 2009 a ocupat funcţia de administrator financiar la Şcoala Gimnazială din Horoatu Crasnei.

De precizat este faptul că, la alegerile locale, Marian Mirişan a câştigat categoric la secţiile votare din Hurez (157 voturi – 79,29 % şi Stârciu (298 voturi – 64,36 %).


„Eram convins că o să câştig şi chiar speram să strâng mai multe voturi, undeva la 600 de voturi.  Oricum, diferenţa nu a fost mare, dar  în principiu lucrurile s-au desfăşurat aşa cum le-am prevăzut.  Sunt tânăr, sunt implicat de mai mulţi ani în politică, locuiesc aici şi aici este tot ceea ce am făcut până acum şi îmi doresc să dezvoltăm zona asta, cât va fi posibil”.

Marian Mirişan – noul primar al comunei Horoatu Crasnei


Rezultatele finale după alegerile locale în comuna Horoatu Crasnei:

Primărie:

Marian Mirişan (PNL) – 570 voturi (41,09%)

Florian Sur (PSD) – 494 voturi (35,61%)

Claudiu Burcuş (USR-PLUS) – 211 voturi (15,21%)

Viorel Andreica (Pro România) – 78 voturi (5,62%)

Iuliu Chişiu (PMP) – 24 voturi (1,73%)

Liviu Fodoca (Partidul Alternativa Dreaptă) – 10 voturi (0,72%)

 

Consiliul Local – 11 consilieri:

PNL: 512 voturi (39,02%) – 5 consilieri

PSD: 318 voturi (24,23%) – 3 consilieri

Alianţa USR-PLUS: 115 voturi (8,76%) – 1 consilier

UDMR: 102 voturi (7, 77 %) – 1 consilier

ALDE:  79 voturi (6,02%) 1 – consilier

Pro România: 59 voturi (4,49%)

AMT-EMSZ: 47 voturi (3,58 %)

PMP: 44 voturi (3,35 %)

PNŢCD: 20 voturi (1,52 %)

Partidul Alternativa Dreaptă: 16 voturi (1,21 %)

You may also like

Leave a Comment