Responsive Menu
Add more content here...


Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou se bat pentru un loc în finala Cupei României

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Derby-ul dintre campioana şi vicecampioana Sălajului din semifinalele Cupei României are loc în această după-amiază, de la ora 17.00, la Gâlgău Arena


Pentru titlul de campioană a Sălajului există o luptă foarte strânsă, iar trei echipe se bat cu şanse reale, este vorba de Rapid Jibou, Dumbrava Gâlgău şi Unirea Mirşid. Şi pentru al doilea trofeu judeţean este o bătălie interesantă, însă dintre cele trei fruntaşe, doar două au mai rămas în cursa pentru trofeu, Rapid Jibou şi Dumbrava Gâlgău, adică primele două clasate din Liga a IV-a.

Sorţii au făcut ca cele două echipe să se întâlnească chiar în semifinalele competiţiei, duelul dintre Dumbrava Gâlgău şi Rapid Jibou urmând a avea loc la Gâlgău Alamşului, miercuri, de la ora 17.00.

Pentru ambele grupări, campionatul pare mult mai important, însă o calificare în finala fazei judeţene a Cupei României ar fi precum un bonus, având în vedere că până la câştigarea unui trofeu ar mai fi un pas.

Este a treia confruntare dintre cele două echipe în acest sezon, iar în primele două întâlniri, Rapid Jibou s-a impus atât în Supercupa Sălajului, dar şi în meciul tur de Jibou. De data aceasta, partida are loc la Gâlgău Almaşului, iar datorită acestui aspect, echipa lui Marius Paşca este favorită.

În cealaltă semifinală are loc confruntarea dintre Cetatea Buciumi şi Someşul Someş Odorhei. Pentru a doua oară în ultimele trei sezoane, formaţia condusă de Ioan Eugen Lazăr joacă în penultimul act al competiţiei, în timp ce pentru Someşul Someş Odorhei este o premieră, fiind singura echipă din Liga a V-a ce a ajuns până în semifinale.

Sorţii au decis ca acest joc să se joace la Buciumi, astfel că Cetatea este favorită, mai ales că are şi o ambiţie mare de a ajunge în finală şi de a mai salva sezonul, având în vedere în campionat, echipa antrenată de Dan Lucaciu este abia pe locul 9. Someşul Someş Odorhei este însă o echipă incomodă, care a demonstrat că are valoare şi nu degeaba conduce detaşat Seria Est din Liga a V-a, fiind aproape de o promovare.

Echipa lui Vlad Ortelecan vrea să mai facă o surpriză şi va încerca o calificare în finala fazei judeţene a Cupei României, chiar dacă porneşte cu a doua şansă.

You may also like

Leave a Comment