Responsive Menu
Add more content here...


Dumbrava Gîlgău a câştigat dramatic derby-ul cu CS Barcău Nuşfalău! GALERIE FOTO şi VIDEO

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1,5K views
A+A-
Reset

Gruparea condusă de Marius Paşca se întoarce cu 3 puncte de la Nuşfalău, după un gol marcat în ultimul minut al timpului regulamentar de către Cristian Unguruşan, după o acţiune personală a lui Alin Mierea. Înainte de a primi golul trei, CS Barcău a avut o ratare uriaşă prin Adelin Neaga, care a trimis balonul cu capul din apropierea careului de 6 m puţin peste poarta apărată de Cristian Man


Duminică, la Nuşfalău a avut loc derby-ul etapei. Astfel, CS Barcău a primit vizita campionei Sălajului. În sezonul precedent, CS Barcău a reuşit să învingă Dumbrava atât în tur, cât şi în retur, fiind singura echipă pe care gruparea din Gîlgău Almaşului nu a reuşit să o învingă.

În acest sezon, gruparea antrenată de Ciprian Grecu are parte de un tur de campionat mai degrabă şters, nu din pricina jocului, ci mai degrabă a rezultatelor. Chiar dacă a prestat un joc bun, gruparea din Nuşfalău nu a reuşit să adune şi puncte. De cealaltă parte, campioana Sălajului are parte de un start de campionat lansat şi alături de Unirea Mirşid are un parcurs aproape perfect, cele două echipe fiind singurele neînvinse.

Totuşi, având în vedere că CS Barcău Nuşfalău a fost “naşul” campioanei în sezonul trecut, elevii lui Ciprian Grecu au abordat meciul cu Dumbrava cu multă seriozitate şi încă din primele minute au început să atace poarta apărată de Cristian Man. Totuşi, cei care au reuşit să deschidă scorul au fost oaspeţii, în urma unei faze fixe, Flaviu Bărnuţiu a fost primul care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Uşor-uşor, spiritele s-au încins, atât în teren, cât şi în tribună, iar atmosfera a fost una demnă de un adevărat derby, atât pe teren, cât şi în tribune, cele două galerii susţinându-şi echipele favorite. CS Barcău Nuşfalău a izbutit egalarea, după ce Nicolae Rad a fructificat centrarea lui Kallai Viorel şi l-a învins pe Cristi Man cu o puternică lovitură de cap.

Dumbrava a egalat la faza imediat următoare. Astfel, Gabriel Ţiriac l-a găsit în banda stângă pe Viorel Ionaşcu care a centrat perfect pentru golul lui Alin Mierea. Astfel, la cabine, campioana Sălajului a intrat la adăpostul unui avantaj minim.

După revenirea de la vestiare, CS Barcău Nuşfalău a fost echipa mai periculoasă, iar inevitabilul s-a produs în minutul 54, când Marius Leitan a reuşit să înscrie un gol frumos, fiind cu spatele la poartă, mijlocaşul Nuşfalăului a şutat din întoarcere şi a egalat din nou.

Cele două echipe au căutat în permanenţă golul trei, însă cei mai periculoşi au fost jucătorii echipei gazdă, însă fără precizie în faţa porţii. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde a fost ratată pe final de Adelin Neaga, care a beneficiat de o centrare perfectă din partea lui Nicolae Rad, însă din 6m, singur fiind, a trimis balonul cu capul peste poartă.

Cum ocaziile în fotbal se răzbună, în minutul 90, Alin Mierea a luat o acţiune pe cont propriu şi după ce a trecut de mai mulţi adversari, l-a găsit perfect în centrul careului pe Cristian Unguruşan, care a marcat pentru 2 – 3. Spre supărarea mare a gazdelor, partida s-a încheiat cu acest scor, iar după acest eşec, CS Barcău Nuşfalău a ajuns până pe locul 9. De menţionat însă că Ciprian Grecu nu a putut conta la ultimele partide pe doi dintre cei mai buni jucători ai săi, Cătălin Anghel (plecat în Germania) şi Codruţ Ardelean (accidentat). De asemenea, Dumbrava nu a putut conta în acest meci pe Daniel Supuran şi Vlad Negrean.


Declaraţii după meci:

Marius Leitan, jucător CS Barcău Nuşfalău: “Sunt dezamăgit pentru acest rezultat. Cred că puteam mai mult în acest meci, dar din păcate ma pierdut. Consider că ei nu au câştigat pentru că sunt mai buni decât noi, ci datorită faptului că au o condiţie fizică superioară. Repriza a doua am fost cel puţin cu o clasă peste ei, dar din păcate nu am reuşit să mai marcăm. Nu am fost destul de concentraţi, dar ăsta e fotbalul, nu te iartă. Am reuşit să înscriu din nou, în ultimul timp mă simt foarte bine şi mă bucur că reuşesc să marchez. Sper să o ţin tot aşa în continuare, dar să câştigăm noi, altfel satisfacţia nu e aşa mare”.


Alin Mierea, jucător Dumbrava Gîlgău:“Am fost un meci foarte greu, ne şi aşteptam la un asemenea meci, având în vedere că anul trecut am pierdut în ambele meciuri. Ne bucurăm că am câştigat şi din câte se vede ne place să câştigăm în ultimele minute de joc şi să ţinem suporterii cu sufletul la gură. Partea bună este că în ultimele două partide am stat bine din punct de vedere fizic şi mental şi am reuşit victoriile. Păcat că ne creem ocazii multe şi ratăm, iar pe faza defensivă suferim puţin, dar cred că în scurt timp o să rezolvăm problemele. Urmează meciul cu Hida pe care trebuie să îl tratăm cu seriozitate, pentru a nu avea surprize neplăcute. După părerea mea, lupta la titlu va fi în trei şi anul acesta. Cei care vor fi mai bine pregătiţi fizic şi mental vor câştigat titlul. Sper să fim noi aceia”.


CS Barcău Nuşfalău – Dumbrava Gîlgău 2 – 3 (1 – 2)

Au marcat: Nicolae Rad (‘43) şi Marius Leitan (‘54), respectiv Flaviu Bărnuţiu (‘19), Alin Mierea (‘44) şi Cristian Unguruşan (‘90)

CS Barcău: Gabriel Puşcaş – Gaşpar Zsolt, Boldizsar Attila, Kallai Geza, Călin Inocan, Lakatos Karoly (cpt.), Kallai Viorel, Adelin Neaga, Marius Leitan (‘60 Kallai Maradona), Lazăr Zoltan şi Nicolae Rad. Rezerve: Titus Balog şi Cosmin Mitroi. Antrenor: Ciprian Grecu. Delegat: Fazakas Lorand

Dumbrava: Cristian Man – Dragoş Covaci (‘65 Samuel Lingurar), Marius Cheţa (cpt.), Răzvan Criste, Costel Chira, Alin Mierea (‘90+1 Victor Cheţa), Flaviu Bărnuţiu, Gabriel Ţiriac, Viorel Ionaşcu (‘60 Cristian Unguruşan), Alexandru Pop (‘88 Sergiu Korozsi) şi Răzvan Sabou (‘46 Adrian Călăcean). Rezerve: Raul Sturz – Marius Rus. Antrenor: Marius Paşca. Delegat: Aurel Pintican

Au arbitrat: la centru: Răzvan Lădar (Oradea), asistenţi: Sergiu Corb şi Bogdan Cozorici (ambii din Zalău)

Observator AJF: Florin Morar (Zalău)

Jucătorul meciului: ALIN MIEREA


 


 

You may also like

Leave a Comment