Responsive Menu
Add more content here...


Drumurile agricole din comuna Agrij se modernizează. Au început lucrările la proiectul în valoare de 12 milioane de lei

Primarul Ştefan Berar a semnat, la finalul lunii martie, contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a aproximativ 12,5 km de drumuri agricole de pe raza localităţilor Răstolţu Deşert şi Agrij

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 435 views
A+A-
Reset

Pe data de 28 martie, primarul Ştefan Berar a emis ordinul de începere a lucrărilor la unul dintre cele mai mari proiecte din istoria comunei Agrij. Vorbim despre proiectul ce priveşte modernizarea infrastructurii rutiere din comună. Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, finanţarea fiind obţinută pe Programul “Anghel Saligny”.

În cadrul acestui proiect se vor moderniza aproximativ 12,5 km de drumuri aflate atât în intravilanul, cât şi în extravilanul comunei. Vor fi modernizate 5 sectoare de drumuri din satele Agrij şi Răstolţu Deşert. Se vor asfalta sectoarele Osos Măgura Secături (2.783 m), DC 72 – Comoroaia – Şugăreasa - Dealu Rătesei - Gura Rătesei – Arinii Mulţi (4.396 m), Sub Cehal (1.656 m) cu La Niculiţa (572 m), Dealu Mocanilor (1.717 m) şi Unchiu Calului – Drumul Oilor (1.376 m).

Administraţia locală a făcut eforturi considerabile pentru a reuşi intabularea mai multor sectoare de drum, însumând aproape 30 km, ce vor fi modernizate.

Firma care a câştigat licitaţia este Delcar, constructorul începând deja lucrările, atât pe partea de Răstolţu Deşert, când şi în Agrij. Mai mult, autorităţile locale mai au depus la AFIR un proiect de modernizare a aproape 13 km de drumuri agricole ce urmează a fi pietruite. După finalizarea celor două proiecte, aproape 90 la sută din ce înseamnă drumuri agricole vor fi modernizate.

“Aducem la cunoştiinţa cetăţenilor comunei Agrij că s-au făcut eforturi ca aceste drumuri să fie intabulate şi modernizate. Nu aveam niciun metru de drum intabulat. În ultimii 30 de ani aproximativ 20 de kilometri de drumuri şi străzi au fost asfaltate. Noi reuşim cu un singur proiect să modernizăm 12,5 kilometri. În funcţie de vreme, dacă totul va decurge bine, cred că până în toamnă proiectul va fi finalizat”, spune Ştefan Berar, primarul comunei Agrij.

You may also like

Leave a Comment