Responsive Menu
Add more content here...


Drumul județean ce leagă localitățile Crasna, Marin și Valcău de Jos intră în reabilitare

by Tiberius NICODA
0 comment 96 views
A+A-
Reset
Pe data de 4 aprilie anul curent, în prezența președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și a vicepreședintelui Szilágyi Róbert-István, a fost predat amplasamentul către Asocierea SC Frasinul SRL – SC Someș-Top-Grup SRL, care va executa lucrările de reabilitare și consolidare a DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos.
Astfel,rumul județean ce leagă localitățile Crasna, Marin și Valcău de Jos intră în reabilitare.
Cu această ocazie Președintele Consiliului Județean Sălaj a declarat:
“Sunt încrezător că investiția va aduce beneficii semnificative nu doar comunităților locale, ci și celor care tranzitează zona, sporind siguranța rutieră, accesibilitatea și conexiunile între localități. Prin modernizarea tronsonului de drum și remedierea problemelor existente, dăm posibilitatea tuturor sălăjenilor să descopere peisajele mirifice din această parte a Țării Silvaniei, asigurându-le acces facil spre Valcău, spre Tusa ori spre Munții Rezului. Ne dorim ca până la sfârșitul anului 2024, lucrările să fie finalizate”, a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu.
 Drumul dintre Crasna și Valcău de Jos are o lungime de 11,6 kilometri, principalele lucrări ce vor fi executate vizând modernizarea drumului, amenajarea drumurilor laterale și a căilor de acces la proprietăți, realizarea trotuarelor, rigolelor, șanțurilor betonate și a rețelei de canalizare pluvială, înlocuirea podețelor, elemente de siguranță rutieră (indicatoare, marcaje și parapete metalice), precum și lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin și piloți de îndesare.
Valoarea totală a investiției este de 64 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Conform contractului, termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

You may also like

Leave a Comment