Drum lin, Mircea Tutovan…

by Mihai POP
0 comment 336 views
A+A-
Reset

Mircea Tutovan ne-a părăsit la vârsta de 71 de ani. Titanul voleiului românesc a fost înmormântat miercuri, la Biuşa, comuna Benesat, localitate în care s-a stabilit de câţiva ani, alături de soţia sa. Multă lume a ţinut să-i fie alături pe ultimul drum, iar alături de familie şi prieteni, au fost prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Volei, ai SCM Zalău sau HC Zalău.

Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale sau judeţene, precum şi foşti colegi de echipă. Trupul neînsufleţit al titanului voleiului românesc a fost depus la capela cimitirului din Biuşa, de unde cu toţii şi-au putut lua rămas bun, înainte de a-l conduce pe ultimul drum…

Mircea Tutovan este de 10 ori campion al României cu Dinamo, formaţiei în tricoul căreia a cucerit şi Cupa Campionilor Europeni, dar şi Cupa Cupelor. A bifat şi peste 300 de prezenţe în tricoul naţionalei României.

De altfel, în semn de respect pentru tot ce a făcut pentru Dinamo şi echipa Naţională, câte un tricou de la fiecare a fost aşezat pe sicriul lui Mircea Tutovan, cel care în carieră a cucerit şi Cupa Balcanică, alături de Phoenix Şimleu Silvaniei. Pe lângă cele două tricouri, pe sicriu a fost aşezată şi o minge de volei.

Totodată, aşa cum merită un mare campion, Mircea Tutovan a fost înmormântat cu salve de puşcă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa foto: Iulian Duma

You may also like

Leave a Comment