Responsive Menu
Add more content here...


Drept la replică: Doru Matei – preşedinte Sporting Zalău: ”Ionuţ Vasarhely beneficiază de toate condiţiile pentru a evolua în competiţie. Ne întrebăm, în temeiul cărui articol, preşedintele CJA Sălaj şi-a permis să ceară unui jucător să nu mai evolueze pentru echipa la care este şi legitimat?”

by Ionuţ COSTINAŞ
3 comments 1,3K views
A+A-
Reset

Conducătorul de la gruparea de sub Mesşe a ţinut să facă unele precizări, în cazul jucătorului Ionuţ Vasarhely, cel care este şi arbitru în cadrul CJA Sălaj


Ca urmare a aricolului „INEDIT. Un arbitru din Sălaj împarte dreptatea într-o ligă în care evoluează ca jucător!” publicat pe site-ul www.sportulsalajean.ro, în data de 7 noiembrie, oficialii de la Sporting Zalău au ţinut să facă câteva precizări în cazul jucătorului Ionuţ Vasarhely, cel care este şi arbitru în cadrul CJA Sălaj.

Acesta a arbitrat sâmbătă la jocul dintre Olimpic Gîrceiu şi Steaua Cosniciu, iar duminică a evoluat la un meci tot din Seria Vest, la confruntarea dintre Voinţa Derşida şi Sporting Zalău.

În rândurile de mai jos puteţi vedea şi punctul de vedere al Asociaţiei Sportive Sporting Zalău, prin vocea preşedintelui Doru Matei.

 

”În vară, chiar la debutul campionatului, am fost implicaţi în relaţia cu AJF Sălaj în două situaţii limită (solicitarea de a evolua în Liga 4, respectiv legitimarea unui jucător) ni s-a explicat (şi aplicat !)  litera regulamentului. Chiar dacă au fost consecinţe neplăcute pentru tânăra noastră asociaţie, aflată la început de drum, am acceptat şi ne-am asumat urmările celor două episoade (unde printre altele, după autosesizarea comisiilor, am pierdut jocul din prima etapa la ”masa verde”). Toate acestea, cu încrederea că vom avea parte de o întrecere corectă, în care se vor respecta şi se vor aplica cu stricteţe atât prevederile scrise ale regulamentelor, cât şi cele nescrise, cele ale fair-play-ului sportiv.

 

“Din punct de vedere sportiv este vorba despre o incompatibilitate, pe care i-am transmis-o acum câteva etape, având oarecum promisiunea din partea lui că nu va mai juca. Am văzut în raport că el a jucat în ultima etapă şi pe deasupra a încasat şi un cartonaş galben. Voi avea o discuţie cu el, iar arbitrul Vasarhely va suporta consecinţele, fiindcă nu a ţinut cont de o recomandare care i-a fost transmisă de CJA Sălaj”, a declarat Gabriel Bârjac, preşedintele CJA Sălaj.

 

Am rămas uluiţi şi consternaţi de modul în care, preşedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor Sălaj, se implică în activitatea uneia dintre echipele participante într-o competiţie oficială şi, mai mult, la o echipă aflată în lupta pentru promovare! De unde şi până unde, un oficial AJF îşi permite SĂ SOLICITE UNUI JUCATOR SĂ JOACE / SAU SĂ NU JOACE la o echipă aflată în competiţie!? Am solicitat în scris AJF Salaj, să ne precizeze în temeiul cărui articol din regulament, preşedintele comisiei de arbitri şi-a permis să ceară unui jucător să nu mai evolueze pentru echipa la care este legitimat!? Atâta vreme cât jucătorul beneficiaza de toate cerinţele pentru a evolua în competiţie, inclusiv VIZA ANUALĂ din partea AJF, ne întrebăm, ce regulamente a încălcat jucătorul !? Iar legat de aşa-zisa ”incompatibilitate”, vrem să reamintim  doar un exemplu din fotbalul romanesc, Sorin Corpodean, unul din marii arbitri ai României, era în acelaşi moment, jucător la Unirea Alba Iulia (golgeterul Ligii 2 !) şi …. arbitru de perspectivă în Liga 3 ! Mai mult, Comisia Centrală a Arbitrilor, caută mereu arbitri din rândurile jucătorilor, şi, printr-o directivă, oferind inclusiv reduceri importante de stagii, la promovarea categoriilor.

Dacă ar fi fost pentru prima, am fi acceptat situaţia ca pe o simplă ”greşeală”, dar pentru cei care nu ştiu, aceeaşi ”partitură” a fost aplicată (de catre aceeaşi persoană !) şi altor jucători aflaţi în lotul echipei Sporting Zalău, menţionăm LEGITIMAŢI, CU VIZA ANUALĂ ŞI CU DREPT DE JOC ! (ex. Bogdan Puscaş, Bogdan Cozorici,). Mai mult, unii fiind intimidaţi, nu s-au mai prezentat la echipă, chiar dacă ei aveau drept de joc pentru echipa Sporting (acesta este şi unul din motivele pentru care, la unele jocuri, am ajuns cu un efectiv incomplet).

Revenind la cazul Vasarhely, unul dintre cei mai buni jucatori din lotul echipei Sporting Zalău, acesta a ajuns să fie bulversat privind evoluţia şi viitorul său, el find supus constant unui disconfort atât moral cât şi psihic, din partea conducereii CJA Sălaj.

Ne punem mari semne de întrebare privind corectitudinea în lupta pentru promovare (iar răspunsurile le vom primi negreşit, chiar în etapele următoare): există cineva interesat să se implice indirect/direct în stabilirea echipelor care promoveaza/sau care trebuie să promoveze? are cineva ceva, în mod indirect/direct cu echipa Sporting? de ce oare Vasarhely a fost delegat să arbitreze (ca doar nu s-a autodelegat!) tocmai la o echipă (Cosniciu) cu care Sporting se afla în lupta directă pentru promovare, şi asta sâmbătă, atunci când toţi ceilalţi arbitri erau liberi (şi dacă tot aţi catalogat-o ca fiind,  din punct de vedere sportiv, ”incompabilitate”)? nu cumva, prin această delegare, s-a urmărit intenţionat să se ajunga la această situaţie, pentru a avea motive de a-l compromite şi de a-l face sa nu mai evolueze la Sporting, sau să evolueze sub presiune, şi implicit, sub randamentul sau? cine are aceste interese şi de ce?  Iată doar cateva intrebari, la care raspunsurile le vom afla, în primul rând, prin tratamentul la care vom fi supuşi în continuare în etapele care urmează şi mai ales, prin răspunsurile pe care le aşteptăm să le primim de la conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal la aceste sesizări pe care le-am adus la cunoştinţă prin această adresă.

 

Toate cele prezentate au la bază un lucru de netăgăduit, un adevar pe care nu-l poate nega nimeni. Susţinem că aceste situaţii neplăcute, create artificial, ar fi putut să fie evitate foarte uşor de către AJF (bineînţeles, dacă s-ar fi dorit asta cu adevărat !). Dacă CJA vrea să promoveze în continuare arbitri din rândurile jucătorilor (şi trebuie, pentru că are mare nevoie, mai ales de aici!) nu rămâne decât să respecte şi să aplice acel principiu folosit şi de CCA: să delege arbitri-jucători la orice joc, cu excepţia celor din categoria în care evoluează şi el ca jucător.

Cu respect,

Doru Matei, preşedinte AS Sporting Zalău

 

 

 

Zalau, 09.11.2017

 

You may also like

3 comments

arbitru 9 noiembrie 2017 - 14:18

cazul este foarte simplu – arbitrul daca are viza de jucator la sporting nu mai trebuia delegat in aceasta serie. si se incheia orice discutie. dar la mijloc se pare ca sunt alte interese oculte. altfel avem si intalnim la ea acasa, prostia si incompetenta

Reply
Ion Viorel 9 noiembrie 2017 - 15:19

Atâta timp cât CJA-ul nu îl deleagă pe Vasarhely în Seria Vest, poate juca mult și bine, dacă îl țin balamalele. Însă, eu cred ca toată aceasta poveste a fost premeditata de Barjac pentru a-l forța pe băiat sa nu mai joace fotbal. Dacă un copil le poate face pe ambele, de ce sa nu le facă? Pentru ambiția lui Barjac sau Sabou împotriva celor de la Sporting??? Acestea sunt lucruri slabe

Reply
arbitru 9 noiembrie 2017 - 23:54

AJF s-a tramsformat in Asociatia „un ultim avertisment”. E rusinos, scandalos si penibil sa vezi cum doi eroi de baza ai telenovelelor de la Comisia de disciplina (Barou si Bogar), acesti jalnici actori ai pieselor de comedie-tragefie expirate, ies cu basmaua curata dupa fiecare dosar ajuns pe masa comisiei de disciplina de la AJF. Si cu un verdict foarte bine prestabilit: UN ULTIM AVERTISMENT (fara a mai conta faptele acestor destoinici pacienti ai Comisiilor disciplinare)

Reply

Leave a Comment