Responsive Menu
Add more content here...


DRAMĂ. Chiar de 8 Martie, o femeie de 47 de ani plecată la muncă în Italia şi-a găsit sfârşitul chiar în braţele băiatului

by Călin ONICAŞ
0 comment 20.3K views
A+A-
Reset

Plecată în căutarea unui trai mai bun, o sălăjeancă a urcat mult prea repede la Ceruri, chiar de Ziua Femeii. Timp de patru ani, femeia s-a luptat cu greutăţile cotidine, dar şi cu de o boală necruțătoare. Cum starea ei din ultimele zile a fost rea, şi-a sunat băiatul să o ducă acasă, în România. Ajuns în Italia, tânărul nu a mai reuşit să îi îndeplinească dorinţa, deoarece cea care i-a dat viaţă s-a prăpădit în braţele sale. Acum, rudele şi apropiaţii fac un apel umanitar pentru repatrierea trupului neînsufleţit

Acum nouă ani, Cornelia Gudea (n. 1970) şi-a luat sufletul în dinţi şi a plecat la muncă în străinătate, pentru a câştiga mai mult şi pentru a-i putea oferi mai multe fiului ei – Cătălin Gudea, cu atât mai mult cu cât tatăl său este pensionat pe caz de boală.

Astfel, femeia din Zalău a ajuns în Italia, la Napoli, unde a avut avea grijă de o femeie. Tânără şi plină de forţă, Cornelia a muncit mult-mult, ca să adune bani. Câţiva ani a avut şi satisfacţie şi momente de bucurie…

Acum patru ani, însă, sălăjeanca a fost diagnosticată cu cancer la sân. Femeia a făcut tratamente cu chimioterapie, radioterapia, iar la un moment dată a făcut şi o intervenţie chirurgicală.

După operaţie, doctorii din Peninsulă au spus că românca s-a vindecat şi Cornelia şi-a reluat viaţa normală, cea dinaintea problemelor medicale.

Ultimul an a fost un chin

Din păcate, la începutul anului 2017, boala a recidivat. Pacienta a făcut un nou ciclu de chimioterapie, dar care nu a prins, astfel că femeia a făcut alt tratament, tot fără efect. Zi de zi, timp de două săptămâni, ea a efectuat şi şedinţe de radioterapie. În zadar, deoarece Cornelia era tot mai slăbită pe zi de trece.

Cunoscuţii spun că doamna Gudea a fost o femeie foarte puternică și a trecut mereu peste toate greutăţile cu zâmbetul pe buze.

“Mereu zicea că o să fie bine, că Dumnezeu îi mare și o ajută. În ultimele luni, însă, a obosit și ea şi nu a mai putut lupta. Începuse încă o terapie dar a fost mai rău și m-a sunat să merge la ea în Itaia. Chiar sâmbătă voiam să renunţăm la tratament şi să mergem împreună ACASĂ”, ne spune unicul fiu al doamnei Gudea.

Din păcate, boala s-a agravat tot mai tare, iar soarta a făcut ca joi dimineaţa, chiar de Ziua Femeii, inima ei s-a oprit.

“Eram singurul ei copil și a făcut sacrificiul de a merge la muncă în străinătate pentru mine, ca să îmi poată oferi totul. Joi dimineața la ora 6 s-a simțit foarte rău şi s-a chinuit până la 10 şi jumătate, apoi a fost gata… A suferit foarte mult în ultimul an şi era în Italia singură. Acum, sunt mai liniștit, că s-a terminat suferința… Gata, nu mai suferă…”, sunt cuvintele unuia dintre miile şi miile de tineri români, pentru care părinţii lor trebuie să părăsească pământurile strămoşeşti în dorinţa de a le crea copiilor un trai decent în ţara noastră.

Tatuajul în italiană a lui Cătălin Gudea: “Mamă, eşti viața mea!”.

Este clar, iubirea unei mame faţă de cel pe care l-a născut nu poate fi măsurată, dar nici exprimată în cuvinte. În acest caz, şi sentimentele lui Cătălin Gudea faţă de cea care l-a născut au fost la fel de puternice. Tânărul de 25 de ani şi-a arătase iubirea şi printr-un tatuaj pe antebraţ, în care scria în italiană: “Mamă, eşti viața mea!”.

Acum, dorinţa sălăjeanului nostru este aceea de a-şi repatria mama, dar pentru asta este nevoie de o sumă de bani destul de consistentă şi de care Cătălin nu dispune în acest moment.

Pentru aceasta, apropiaţii familiei Gudea au făcut un apel umanitar:

“Joi, 8 Martie, o mamă a plecat la Ceruri răpusă de o boală necruțătoare din brațele băiatului ei Gudea Cătălin, în Italia. Costurile de transport spre casă în asemenea situații sunt foarte mari, iar Cătălin este singur în aceasta luptă. Pentru a-şi putea aduce acasă mama are nevoie de noi, de sprijinul nostru moral şi material. Imaginați-vă doar cât de greu este să te afli într-o asemenea situație ?. Cei care doresc să ajute, pot depune o sumă în conturile deschise în lei şi euro”.

 


RO85RNCB0599116824200001 (RON) – Banca Comercială Română

RO22RZBR0000600017152604 (EUR) – Raiffeisen Bank

Cod SWIFT: RZBRROBU

Beneficiar: Cătălin Gudea


 

Dacă totul va decurge normal, Cornelia Gudea va fi repatriată sâmbătă după-amiază. Înmormântarea va avea loc duminică, de la ora 13.00, la Şeredeiu (comuna Horoatu Crasnei), acolo unde ea îşi avea originile.

You may also like

Leave a Comment