Responsive Menu
Add more content here...


Dovadă de profesionalism – Scandal și amenințări cu toporul într-o familie din Sălaj, aplanate de trei polițiști

Totul e bine când se termină cu bine. Bianca, Vlad și Sorin sunt trei polițiști curajoși care au aplanat un scandal dintre doi soți din Sălaj – un bărbat și-a agresat soția, după care s-a baricadat în casă, a luat cu el un topor și a amenințat că va lovi pe oricine se apropie de el

by Mihai POP
0 comment 2.5K views
A+A-
Reset

Pentru unii a fi poliţist… este un vis din copilărie. Pentru alţii… o simplă profesie, iar pentru marea majoritate a poliţiştilor, profesia de poliţist este o vocaţie, o onoare manifestată prin devotament.

Încă din frageda vârstă, copiii sunt atraşi de această profesie şi privesc cu entuziasm poliţistul în uniformă… solid… care denotă încredere, siguranţă şi patriotism.

Da! Aşa este! Încredere, siguranţă, curaj şi patriotism…

Trei polițiști din Sălaj au demonstrat ce înseamnă să fii un profesionist

Violența asupra partenerului de viață este întâlnită tot mai des, iar cazurile sunt destul de multe în ziua de astăzi. Agresivitatea are, indubitabil, un caracter natural, instinctiv, ea jucând un rol important în supravieţuirea speciilor.

Ameninţându-ne direct sau indirect siguranţa de fiecare zi în mod dureros, violenţa ţine de viaţa cotidiană a societăţii noastre, dar şi de o realitate culturală, de o parte a discursurilor care privesc societatea umană.

Nu există iubire acolo unde există teamă. Nu există dragoste dacă nu există echilibru emoțional și capacitatea de a comunica despre ceea ce simțim, ceea ce vrem. Există în aceste cazuri numai un atașament disperat de partenerul de cuplu, care crează relații distructive.

Violența împotriva femeilor este un fenomen structural și global, care nu cunoaște granițe sociale, economice ori naționale. Este o încălcare gravă a drepturilor omului, care rămâne în mare măsură nesancționată. În fiecare zi, femeile sunt abuzate fizic și psihic, în „siguranța” propriului cămin, urmărite, hărțuite, violate, mutilate, forțate de către familiile să se căsătorească lor, sau sunt sterilizate împotriva voinței lor. Exemplele de violență împotriva femeilor sunt infinite, victimele acestei violențe, nenumărate.

Bianca, Vlad și Sorin au fost solicitați să intervină la un caz destul de dificil – un bărbat și-a agresat soția, după care s-a baricadat în casă, a luat cu el un topor și a amenințat că va lovi pe oricine se apropie de el.

După ce i-au ascultat povestea de viață, nemulțimirile și motivul care l-a determinat să reacționeze în acest mod, cu vorba bună și prin puterea convingerii, cei trei polițiști i-au câștigat încrederea bărbatului.

Au reușit să îl calmeze, să-l determine să iasă din casă și să renunțe la topor.

Totul e bine când se termină cu bine.

You may also like

Leave a Comment