Responsive Menu
Add more content here...


Două spitale din Sălaj, dotate cu echipamente pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Investiţie de peste 20 milioane lei

by Mihai POP
0 comment 34 views
A+A-
Reset

În cadrul unui eveniment ce a avut loc vineri, la Consiliul Judeţean Sălaj s-a semnat contractul pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău și a Spitalului Orășenesc ”Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID19. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 21 milioane lei (TVA inclus)

Zi importantă la Consiliul Judeţean Sălaj, care a găzduit două evenimente la care au fost prezenţi președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene – Marcel Boloș, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode şi a prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș.

Primul eveniment a fost semnarea semnarea de către președinții consiliilor judeţene Sălaj – Dinu Iancu Sălăjanu şi Maramureş – Ionel Bogdan a unui acord de parteneriat pentru implementarea proiectului ce vizează realizarea drumului expres Baia Mare – Jibou, cu o lungime de 42 de kilometri și o valoare estimată de 300 de milioane euro, fără TVA, care va face parte din autostrada Nordului.

Al doilea eveniment, important a fost semnarea contractului pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău și a Spitalului Orășenesc ”Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID19.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 21 milioane lei (TVA inclus). Vor fi achizițioane 104 echipamente medicale achiziționate pentru dotarea secțiilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău care tratează pacienți cu COVID – 19 și echipamente de protecție asigurate pentru 271 de persoane implicate direct în tratarea pacienților cu COVID – 19; 114 echipamente si dispozitive medicale achiziționate pentru dotarea secțiilor din cadrul Spitalului Orășenesc ”Prof. Dr. Ioan Pușcaș” care tratează pacienți cu COVID – 19 și echipamente de protecție asigurate pentru 204 persoane implicate direct în tratarea pacienților cu COVID- 19.

”Ținta noastră pentru Sălaj este dezvoltare și prosperitate prin investiții. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă semnarea acestui contract de finanțare pentru dotarea cu echipamente și materiale medicale necesare luptei cu pandemia COVID-19: Echipele de la ministerul Fondurilor Europene, Consiliul Județean Sălaj, Primăria orașului Șimleu-Silvaniei, Spitalul Județean de Urgență Zalău și Spitalul Orășenesc ”Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei. Această normalitate și colaborare între Guvern – Consiliul Județean – Administrațiile locale trebuie să continue dupa 6 decembrie, cu un Parlament care să asigure o majoritate stabilă unui guvern liberal”, a spus președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

You may also like

Leave a Comment