Responsive Menu
Add more content here...


Două medalii de aur pentru karateka sălăjeni la prima ediţie a Balcaniadei de karate kyokushin

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 164 views
A+A-
Reset

Ayana Nistor (Cristian Dojo Zalău) şi Cristian Bolduţ (CS Rokan Sibiu) au cucerit medaliile de aur la categoriile de vârstă U18 şi seniori. Pe lângă cele două medalii de aur, karateka sălăjeni au mai obţinut două medalii de argint şi un bronz


La finele săptămânii trecute, la Buzău a avut loc Campionatul Balcanic la karate kyokushin. Competiţia s-a desfăşurat la categoriile de vârstă copii, cadeţi, juniori, seniori şi veterani, la probele de kata şi de kumite. La start s-au aflat cei mai buni sportivi din zona balcanică, astfel că şi competiţia a fost una acerbă. Printre participanţi s-a numărat şi o delegaţie a clubului CS Cristian Dojo Zalău, formată de sportivele Ayana Nistor, Celia Stejeran şi Carina Ciupe şi condusă de antrenorul Cristian Bolduţ.

A fost prima ediţie de Campionat Balcanic, fiind prezenţi peste 300 de sportivi de la 50 de cluburi din România, Bulgaria, Grecia şi Croaţia.

Sălăjencele au reuşit să obţină patru clasări pe podium, cel mai bun rezutlat fiind al Ayanei Nistor – medaliată cu aur la U18 în proba de kata. Ayana a obţinut şi medalia de bronz la kumite, categoria -65 kg.

În aceeaşi probă de kumite, la U18, categoria -65 kg, Celia Stejeran a cucerit medalia de argint.

A patra medalie pentru delegaţia sălăjeană a fost obţinută de Carina Ciupe, un loc 2 în proba de kata la categoria U18.

Cristian Bolduţ a avut reprezentare “dublă” la această competiţie. Pe lângă antrenor, multiplul campion mondial, european şi naţional a concurat şi ca sportiv legitimat la CS Rokan Sibiu, reuşind să-şi îmbogăţească palmaresul cu încă o medalie de aur.

“A fost o competiţie reuşită şi sunt convins că va creşte în următorii ani. Acum a venit la o săptămână distanţă de Mondialele din Japonia şi majoritatea ţărilor au avut delegaţii acolo şi era complicat să vi la o săptămână distanţă şi la o altă competiţie. Dar a fost o prezenţă numeroasă, iar nivelul a fost unul ridicat. A fost o competiţie de bun augur pentru pregătirea Europenelor de anul viitor”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

Pentru karateka de la Cristian Dojo Zalău urmează Cupa României, la mijlocul lunii decembrie. Va fi ultima competiţie din acest an pentru clubul condus de Cristian Bolduţ.

You may also like

Leave a Comment