Responsive Menu
Add more content here...


Două medalii de aur şi două de argint pentru CS Hida la Naţionalele de Oină

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 75 views
A+A-
Reset

La finele săptămânii trecute, la Târgu Lăpuş, pe Stadionul Orăşenesc şi în sala de sport au avut loc Campionatele Naţionale de juniori II, juniori III (aer liber şi sală) şi juniori IV. Sălajul a fost reprezentat de CS Hida, club aflat la primele competiţii oficiale sub această denumire


În ultmii ani, tradiţia sportului naţional al României a fost păstrată cu mândrie la Hida, acolo unde echipele Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” au reuşit rezultate importante la competiţiile naţionale la care au participat. Sub îndrumarea profesorilor Dan Aluaş şi Gavril Pup, oina în Hida a trecut la un alt nivel, iar în ultimele săptămâni, la iniţiativa profesorului Ciprian Mitrea, Clubul Sportiv Hida a fost afiliat la Federaţia Română de Oină, clubul având echipe la mai multe categorii de vârstă. La finele săptămânii trecute, pentru CS Hida au urmat şi primele competiţii oficiale.

Este vorba despre Campionatele Naţionale de Juniori, la categoriile de vârstă juniori II în sală, juniori III (aer liber şi în sală) şi juniori IV în sală. Competiţiile au fost organizate de Federaţia Română de Oină, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Târgu Lăpuş şi ACS Şoimii Târgu Lăpuş în perioada 27 – 30 octombrie.

Alături de echipele de oină de la CS Hida a făcut deplasarea profesorul Ciprian Mitrea, deplasarea fiind posibilă cu sprijinul Primăriei Hida, Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” şi al Asociaţiei de Părinţi a LTLR Hida. Chiar dacă au fost primele competiţii oficiale sub numele CS Hida, sălăjenii nu s-au lăsat intimidaţi de adversari şi au făcut o figură foarte frumoasă, reuşind în finală să adune nu mai puţin de patru medalii, două de AUR şi două de ARGINT.

Astfel, CS Hida a obţinut locul 1 la juniori III atât la Campionatul Naţional în Sală, cât şi în aer liber.

Juniorii II, respectiv juniorii IV au avut de asemenea prestaţii deosebite, reuşind să ajungă până în finalele competiţiilor, obţinând astfel medaliile de argint. Aceste rezultate nu erau posibile fără implicarea profesorului Ciprian Mitrea, cel care a făcut deplasarea alături de echipă, şi a sponsorilor care au făcut posibilă această deplasare.

„La prima participare la Campionatele Naţionale de Juniori la Oină am obţinut două medalii de aur şi două de argint. Le mulţumesc copiilor care s-au pregătit exemplar pe parcursul ultimelor cinci luni. De asemenea, aş vrea să acord şi eu câteva medalii. Domnului Dan Aluaş care a adus oina la Hida, domnului Pup Gavril care a pregătit elevii în ultimii ani, Asociaţiei de Părinţi LTLR Hida care a suportat financiare cazarea elevilor, Primăriei Hida care a suportat cheltuielile de afiliere şi legitimarea sportivilor, Liceului Tehnologic Liviu Rebreanu pentru implicare financiară şi susţinere în toate activităţile, SC DVF care ne-a ajutat în achiziţia de echipamente, SC Microserv pentru sprijin financiar, sportivului Vlad Fărcaş care s-a pregătit la fiecare antrenament, dar nu a putut participa din cauza unei răceli şi tuturor celor care ne-au ajutat, sprijinit şi susţinut. Vă invit pe toţi să veniţi alături de echipa de oină de la CS Hida”, a declarat Ciprian Mitrea.

Loturile deplasate:

Juniori II: Andrei Răsunoiu, Gabriel Ciuciu, Dragoş Andronache, Daniel Pop, Vlad Farcaş, Paul Miclea, Ionuţ Forna.

Juniori III: Mihai Mitrea, Raul Frenţiu, Elisei Gâmbuluţ, Daniel Gecan, Cristian Mitre, Cătălin Fărcaş şi Aurelian Covaci.

Juniori IV: Eduardo Frenţiu, Gabriel Şfaiţ, Darius Damşa, Rareş Luca, Cătălin Tonu, Bogdan Baltoă, Samir Lingurar, Berki Laurenţiu, Vlad Mitrea, Dacian Chichişan şi Rareş Morlocan.

You may also like

Leave a Comment