Responsive Menu
Add more content here...


Două medalii de argint pentru echipele de oină ale Liceului din Hida la fazele finale ale ONSS

Liceul din Hida s-a calificat pentru al treilea an la rând cu toate cele patru echipe în finalele Olimpiadelor Naţionale ale Sportului Şcolar. Mai mult, aceste calificări în finale s-au materializat şi cu trei medalii, alături de o menţiune

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 470 views
A+A-
Reset

Este clar că Liceul din Hida face cinste judeţului la oină şi nu numai. Pentru al treilea an la rând, toate cele patru echipe ale Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida s-au calificat la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la nivel de gimnaziu şi liceu, atât la fete, cât şi la băieţi. Nu doar că s-au calificat, ci aceste prezenţe în finale s-au materializat şi prin trei medalii, două de argint şi una de bronz, alături de o menţiune.

Menţiunea a fost obţinută de către echipa de băieţi la nivelul liceal. Băieţii de la gimnaziu s-au descurcat ceva mai bine şi au reuşit să obţină o clasare pe podium la faza finală desfăşurată în judeţ Neamţ. Echipa pregătită de prof. Ciprian Mitrea reuşind să cucerească medaliile de bronz.

În schimb, fetele au fost baza, dacă ne permiteţi o asemenea exprimare, reuşind să obţină cele mai bune rezultate. Echipa de gimnaziu a pus mâna pe medaliile de argint, devenind din nou vicecampioane naţionale.

La finele săptămânii trecute, la Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, a venit rândul fetelor de liceu să se încununeze vicecampioane ale României. Fetele pregătite de prof. Ciprian Mitrea au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că sunt printre cele mai bune jucătoare de oină din ţară la acest nivel.

“Munca este răsplătită şi recompensată. Echipele de oină ale şcolii noastre au încheiat Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar cu rezultate extraordinare, la fazele naţionale, două medalii de argint, un bronz şi o menţiune. Un clasament general ar pune şcoala noastră detaşat în fruntea ţării! Aceste rezultate vor aduce celor 35 de copii burse în valoare totală de peste 250.000 de lei, în anul şcolar viitor. Felicitări dragi elevi. Povestea oinei va continua cu competiţiile organizate de Federaţia Română de Oină. Vom avea o vară plină”, a spus prof. Ciprian Mitrea.

Trebuie să precizăm faptul că pe lângă partea sportivă, aşa cum amintea şi prof. Ciprian Mitrea, pentru aceste rezultate extraordinare, elevii vor fi recompensaţi şi financiar.

Astfel, Agenţia Naţională pentru Sport acordă burse olimpice. Premiul naţional 1, 2 sau 3 aduce o bursă pentru fiecare elev în valoare de 700 de lei pe lună. Menţiunea asigură elevilor o bursă de 450 de lei pe lună.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 29 mai.

You may also like

Leave a Comment