Responsive Menu
Add more content here...


Două hoteluri emblematice din Zalău, scoase la licitaţie

by Mihai POP
0 comment 139 views
A+A-
Reset

După ce şi-au pierdut farmecul de altă dată, iar afacerile proprietarului au luat-o „la vale”, Hotel Porolissum şi Hotel Severus au ajuns pe un site de licitaţie, în vederea vânzării. Deşi au vechime pe site-ul respectiv, până în prezent doar câţiva oameni de afacere din Cluj s-au arătat interesaţi de achiziţionarea Hotelului Porolissum


Ca în orice oraş sau loc din lume, există câteva locuri emblematice sau „puncte de reper”. Pentru oraşul Zalău, aceste locuri emblematice ar fi „renumitul” ceas sau Hotelul Porolissum, printre altele. Cel din urmă, deţinut în prezent de Lia Stanca are o vechime de peste 40 de ani, însă, în ultimii ani, acesta şi-a pierdut farmecul de altă dată.

Afacerile Liei Stanca nu mai funcţionează ca odinioară, iar Hotelul Porolissum nu se mai poate bucura de gloria din anii ’80 şi de mai bine de un an se află pe un site de licitaţie, însă, lumea nu se prea înghesuie să-l cumpere. Preţul de pornire este de 1,019,200.00 EUR şi din câte se pare, mai mulţi oamenii de afaceri din judeţul Cluj ar fii interesaţi de achiziţionarea acestuia.

Dar, de la interes şi dorinţă şi până la certitudine, de multe ori este o cale lungă.

Să spunem că hotelul dispune de 72 de camere şi 4 apartamente (156 locuri în cameră single sau twin sau matrimonial). Camerele sunt dotate cu acces cu închidere electronic, telefon, acces gratuit la internet, televizoare color şi minibar. Hotelul dispune şi de o sala de evenimente cu o capacitate de 200 locuri.

La parterul hotelului se află restaurantul Porolissum şi în imediata vecinătate în anul 2006 a fost edificată o terasă cu caracter provizoriu. Terasa este amplasată pe spaţiul verde de lângă restaurant, delimitată la sud şi vest de clădire, iar la nord şi est de trotuarul străzii Unirii. Hotel Porolissum este catalogat la trei stele.

Pe acelaşi site de licitaţie, supus la vânzare, găsim un alt hotel emblematic din Zalău, este vorba despre Hotel Severus. Proprietatea deţinută de aceeaşi Lia Stanca are preţul de pornire stabilit la 1,230,000.00 EUR.

Hotelul deţine 35 de camere: 3 apartamente lux, 2 apartamente standard, 5 apartamente junior, 15 camere twin şi 10 camere matrimoniale. Camerele sunt dotate cu acces cu cartelă magnetic, aer condiţionat, telefon, acces gratuit la internet, televizoare LCD şi minibar.

You may also like

Leave a Comment