Responsive Menu
Add more content here...


Două biserici de lemn din comuna Someş-Odorhei vor fi reabilitate

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 74 views
A+A-
Reset

Bisericile de lemn din localităţile Inău şi Domnin vor fi reabilitate cu bani de la Consiliul Judeţean Sălaj, în urma unui parteneriat cu Primăria Someş-Odorhei. Autorităţile judeţene au alocat câte 45.000 de lei pentru fiecare biserică


Consiliul Judeţean Sălaj, prin programul “Protecţia monumentelor istorice” sprijină reabilitarea şi modernizarea unor monumente istorice, printre altele şi bisericile de lemn din judeţ care se află într-o stare precară. Aşa este şi cazul bisericilor de lemn din localităţile Domnin şi Inău din comuna Someş-Odorhei. Biserica de lemn din Domnin a fost construită în anul 1753 şi se află pe lista monumentelor istorice sub codul LMI: SJ-II-m-A-05050.

A fost restaurată la finalul anilor ‘90, începutul anilor 2000, însă, de atunci, starea sa a devenit, din nou, precară. A avut de suferit acoperişul, iar ploaia se scurgea în interiorul bisericii, fiind nevoie urgentă de intervenţie.

Primăria Someş Odorhei a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean prin care autorităţile locale au primit 45.000 de lei pentru reabilitarea monumentului.Şi biserica de lemn din Inău se află într-o stare asemănătoare. A fost ridicată în anul 1832 şi se află pe lista monumentelor istorice sub codul LMI: SJ-II-m-B-05069.

Şi aceasta se prezintă într-o stare ce necesită intervenţie, iar printr-un alt parteneriat, Consiliul Judeţean Sălaj alocă 45.000 de lei pentru reabilitarea acesteia.Primăria Someş-Odorhei găseşte un partener de nădejne în Consiliul Judeţean Sălaj, iar cu sprijinul autorităţilor judeţene a fost dotată şi biblioteca din centrul comunal şi, totodată, va fi achiziţionat şi un microbuz electric pentru elevi.

You may also like

Leave a Comment