Dosar penal pentru un tânăr din Hida, care a condus fără permis

by Mihai POP
0 comment 92 views
A+A-
Reset

Un tânăr de 28 de ani din localitatea Hida s-a ales cu dosar penal, după ce a condus fără permis pe raza localității


La data de 8 ianuarie a.c., la ora 21.30, pe strada Narciselor din localitatea Hida, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Hida au depistat în trafic un localnic de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verficărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii din Hida au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO!

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • nu deținea permis de conducere;
  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment