Dosar penal pentru o tânără din Zalău care conducea un autoturism neînmatriculat

O tânără de 30 de ani din Zalău are dosar penal după ce a fost prinsă la volanul unei mașini neînmatriculate

by Mihai POP
0 comment 435 views
A+A-
Reset

Duminică, 4 februarie a.c., la ora 18.00, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiul Zalău, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic o femeie de 30 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânără avea expirată perioada de valabilitate a numărului provizoriu de înmatriculare.

În cauză, polițiștii din Zalău au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

– nu deținea permis de conducere;

– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

You may also like

Leave a Comment