Responsive Menu
Add more content here...


Doru Ţârle – directorul executiv de la SCM Zalău: ”Cei de la FRF au înţelepciunea suficientă pentru a găsi soluţii bune”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 36 views
A+A-
Reset

Conducătorul de la SCM Zalău are convingerea că FRF va luat decizii bune în ce priveşte reluarea campionatului, astfel încât nicio echipă să nu fie dezavantajată. Oficialul spune că nu este cazul ca acest campionat să fie îngheţat şi este optimist că situaţia pandemiei din România se va îmbunătăţi, iar din luna iunie se va putea juca din nou fotbal


În speranţa salvării de la retrogradare, SCM Zalău a avut o campanie puternică de transferuri în iarnă, iar sub Meseş au fost aduşi 10 jucători, toţi cu experienţă în ligi superioare, unii dintre ei cu prezenţe în prima ligă!

Doar un meci din retur a apucat să dispute formaţia zălăuană, cel cu Unirea Dej, pe care l-a pierdut cu 3 – 1 şi a căzut pe ultimul loc. Cu toate acestea, şansele de salvare sunt reale, în condiţiile în care ar mai fi de jucat 14 etape, în care echipa antrenată de Marius Paşca ar trebui să recupereze 7 puncte până la locul 12.

Campionatul Ligii a III-a a fost suspendat la fel ca şi alte competiţii, ca urmare a pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire şi pe România. Cum şi starea de urgenţă se va prelungi până pe 15 mai, fotbalul nu poate reveni la viaţă mai devreme.

În aceste condiţii, au apărut tot felul de scenarii în privinţa modalităţii de reluare a campionatului, iar în cazul Ligii a III-a s-a vobit despre un play-off cu primele opt clasate şi un play-out cu ultimele opt.

Dacă acest scenariu va fi pus în practică, SCM Zalău şi-ar reduce drastic şansele de salvare, deoarece numărul jocurilor s-ar reduce la jumătate, iar în cele şapte runde care ar uma să se joace în play-out, sălăjenii ar trebui să recupereze tot 7 puncte până deasupra liniei.

Cu un astfel de program, Marius Paşca a şi declarat că nu este de acord, doar în cazul în care s-ar înjumătăţi şi punctele.

În ce priveşte reluarea Ligii a III-a, directorul executiv al clubului este convins că Federaţia Română de Fotbal va lua cele mai bune decizii pentru a nu dezavantaja vreo echipă.

”Este o poveste fără sfârşit. Sunt doar scenarii şi nu ne ajută la nimic. Părerea mea că într-un final va fi bine. Şi cei de la Federaţie nu cred că îşi doresc să facă rău unei echipe ca noi, care am investit şi avem o echipă bună. Cred că se vor găsi soluţiile corecte. Dacă cerem părerea tuturor, acum fiecare îşi vede interesul lui. Cei de la Federaţie au înţelepciunea suficientă pentru a găsi soluţii bune. Culegând informaţiile din toată ţara acum vor face să le fie bine tuturor”, ne-a declarat Doru Ţârle.

You may also like

Leave a Comment