Responsive Menu
Add more content here...


Doliu la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” din Zalău! A murit profesorul de educație fizică și sport – Tiberiu Bartha

Doliu în învățământ! Tiberiu Bartha, un foarte apreciat profesor din Zalău, profesor de educație fizică și sport al Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” din municipiu, a trecut în neființă. Anunțul a fost făcut chiar de conducerea instituției

by Mihai POP
0 comment 908 views
A+A-
Reset

Tristețe în învățământul din Sălaj după trecerea în neființă a unui reputat dascăl din Zalău. Este vorba despre distinsul Profesor de educație fizică și sport, Tiberiu Bartha. Anunțul a fost făcut de conducerea Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” .

O viață dedicată sportului și elevilor

Tiberiu Bartha, profesor de Educație Fizică și Sport, unul dintre cei mai iubiți profesori ai Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai” din Zalău, a plecat către o lume mai bună după ce el însuși, zeci de ani, generații de-a rândul a făcut oamenii mai buni din elevii pe care i-a avut.

Deși preda o materie aparent ușoară, viitorii dascăli aveau un respect deosebit pentru marele profesor, impunător, întotdeauna cu o vorbă bună, cu o glumă sau cu un sfat de viață.

Îi plăcea să-și educe învățăceii într-o manieră sănătoasă și se dădea pe sine însuși exemplu. Nu era doar un profesor, era în același timp un prieten și un sfătuitor, la fel ca mulți alți dascăli de excepție pe care i-a avut așa numitul Liceu Pedagogic.

Cunoscut fiind pentru conștiinciozitate și perseverență, Domnul Bartha nu a reușit să evite pericolele care i-au periclitat sănătatea, iar pe data de 23 aprilie 2024, la vârsta de 76 de ani, și-a luat rămas bun de la colectivitate și de la miile de elevi pe care i-a pregătit cu devotament și osteneală aproape 42 de ani.

A predat la Liceul Pedagogic din 1977 până în 2012, a fost director ajunct în perioada 1990-1994, a fost martorul transformării în toate cele trei etape ale școlii (perioada cu profil pedagogic, industrie ușoară și perioada revenirii la profilul pedagogic din prezent).

S-a dedicat în totalitate actului educativ, atât prin transferul de cunoștințe, cât și prin educarea tinerilor în spiritul armoniei și al faptelor bune.

A considerat indispensabilă dragostea pentru sport, pentru echipă, insuflând aceste valori tuturor elevilor, cu precădere viitorilor dascăli în pregătirea cărora s-a dedicat cu pasiune. În tot acest timp, activitatea sportivă și idealul olimpic i-au umplut viața.

You may also like

Leave a Comment