S-a stins din viață cel mai longeviv veteran de război din Sălaj. Ilie Pop avea 102 ani

by Mihai POP
0 comment 66 views
A+A-
Reset

Cel mai longeviv veteran de război din Sălaj a plecat dintre noi, la vârsta de 102 ani. Ilie Pop a fost veteran al celui de-al Doilea Război Mondial şi cetăţean de onoare al comunei Bocșa şi a luptat pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, a fost „Omul Centenar“ al județului Sălaj

Numărul veteranilor de război din județul Sălaj, care au apărat țara, cu mari sacrificii, în Al Doilea Război Mondial, se împuținează. O veste dureroasă a fost transmisă, miercuri, 6 decembrie, militarilor: s-a stins din viață Ilie Pop, un apreciat veteran de război, ajuns la venerabila vârstă de 102 de ani.

Născut în 1921 acesta a luptat pe front în cel de-al doilea Război Mondial, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Ungariei şi fostei Cehoslovacii, până în munţii Tatra.

Acum doi ani, pe data de 25 iulie 2021, celebra împlinirea celor 100 de ani ai săi, ocazie cu care, eroului celui de-al Doilea Război Mondial i-a fost înmânată o Diplomă de Onoare pentru cariera sa.

A luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Viața sa a fost plină de sacrificiu, curaj și devotament față de țară și rămâne o sursă de inspirație pentru generațiile actuale și viitoare. Și-a făcut meseria cu pasiune și dedicație și a fost mândru de viața sa de militar.

Veteranul de război, Ilie Pop a fost vizitat des în ultimii ani, în special de reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Jibou, Unității Militare 01483 Zalău și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Ilie Pop s-a născut pe data de 25 iulie 1921, în localitatea Sălăjeni (comuna Bocșa), dar de câțiva ani a locuit în Jibou.

Parohia Ortodoxă Sălăjeni anunță cu adâncă întristare cunoscută mutarea la cele veșnice a vrednicului de pomenire, POP ILIE, bunul nostru credincios, la venerabila vârstă de 102 ani.

El rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut drept un om de mare jertfă, un credincios bun și harnic, care a luptat cu toate încercările vieții, având credința neclintită în ajutorul lui Dumnezeu.
Ne exprimăm, întreaga compasiune faţă de familie şi cei apropiaţi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să le dea putere, sprijin şi mângâiere, în aceste clipe de durere, iar sufletul adormitului robului Său Ilie, să-l primească în Împărăţia Sa.
Pentru toată dragostea pe care ne-a arătat-o îl vom păstra în sufletul nostru și nu-l vom uita în rugăciunile noastre.
Veșnica lui pomenire din neam în neam”, a transmis Parohia Ortodoxă Sălăjeni.

Drum lin către stele și recunoștință veșnică!

You may also like

Leave a Comment