Responsive Menu
Add more content here...


DOLIU în lumea avocaților. Unul dintre mai cunoscuți apărători ai legii s-a stins din viață la doar 60 de ani

by Călin ONICAŞ
0 comment 94 views
A+A-
Reset

Procuror, judecător, prodecan și chiar decan al Baroului Avocaților din Maramureș, sălăjeanul Ioan Blăjan a fost răpus de o boală necruțătoare, cu doar două luni înainte de aniversarea zilei de naștere. De-a lungul anilor, a ocupat funcții la diferite instituții din Zalău, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației și Baia Mare

Ioan Blăjan s-a născut la data de 29 august 1960, în comuna Bobota. În anul 1979, a absolvit Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, după care a urmat Facultatea de Știinte Juridice de pe lângă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (în 1984).

După absolvirea studiilor superioare, a fost primit repartiție guvernamentală ca juristconsult stagiar la Întreprinderea Județeană de Producție și Prestări Servicii din Zalău.

În anul 1985 a intrat în Magistratură ca procuror, fiind repartizat ca procuror stagiar la Vișeu de Sus (jud. Maramureș). În perioada 1986-1988 a fost procuror de urmărire penală la Procuratura Locală Sighetu Marmației, iar în perioada 1988 – 1993 procuror criminalist la Procuratura județeană.

Mai apoi, timp de trei ani, Ioan Blăjan a fost judecător financiar la Curtea Conturi Maramureș, pentru ca în anul 1996 să intre în Baroul Avocaților Maramureș. În 2007-2011 a fost prodecan, iar în 2011 a devenit decan al Baroului! Sălăjeanul nostru a ocupat această importantă funcție timp de două mandate, până în 2019. Cum legea nu permite ca o persoană să rămână decan mai mult de 2 mandate, Ioan Blăjan a fost ales noul… prodecan, funcție pe care o ocupa și în acest moment.

Așadar, Ioan Blăjan a avut o activitate prestigioasă de 36 de ani, timp în care a lucrat în toate profesiile din Magistratură: procuror, judecător și avocat. Era considerat unul dintre cei mai buni apărători ai legii din județul vecin. Din păcate, prodecanul din Baroul Avocaților din Maramureș s-a stins ieri din viață la doar 60 de ani, fiind răpus de o boală necruțătoare.

„Dispariţia fulgerătoare a distinsului avocat Blăjan Ioan, prodecan al Baroului Maramureş, ne-a surprins şi îndurerat în aceeaşi măsură. Cu o impresionantă carieră în domeniul juridic, fiind pe rând jurisconsult, procuror, judecător financiar la Curtea de Conturi şi avocat, dl. Blăjan Ioan s-a remarcat ca un excelent profesionist al dreptului. În rândul personalului instanţei noastre, domnul avocat a fost deosebit de apreciat şi respectat, atât pentru calităţile profesionale, cât şi pentru cele umane. Ne luăm rămas bun şi suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Colectivul Tribunalului Maramureş

You may also like

Leave a Comment