Responsive Menu
Add more content here...


Doliu în folclorul românesc din Ardeal. S-a stins brusc din viață un mare artist din Grupul Vocal ”Plaiuri Codrenești” Cehu Silvaniei

by Mihai POP
0 comment 47 views
A+A-
Reset

Veste tristă pentru iubitorii muzicii populare din Sălaj şi nu numai. Daniel Drulea, un cunoscut și îndrăgit interpret al Grupului Vocal ”Plaiuri Codrenești” Cehu Silvaniei, a încetat brusc din viață, marți, 11 iulie. Regretatul avea doar 54 de ani și nu se știa cu probleme de sănătate


Ziua de azi vine cu o veste îngrozitoare pentru Grupul Vocal ”Plaiuri Codrenești” din Cehu Silvaniei, dar și pentru iubitorii muzicii populare din Sălaj şi nu numai.

Vicepreședintele Asociației ”Plaiuri Codrenești”, Daniel Drulea, cel care a fost ca un tată pentru Grupul Vocal, s-a stins fulgerător din viață în această dimineață.

Regretatul cântăreț avea doar 54 de ani şi cunoscuţii spun că acesta nu suferea de vreo problemă gravă de sănătate.

Acum o săptămână, el a participat împreună cu grupul vocal din Cehu Silvaniei la Festivalul „Cântă de răsună lunca” din Republica Moldova.

În cursul zilei de luni, acesta s-a dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru unele investigații medicale. În această dimineață, în jurul orei 5:00, Daniel Drulea s-a stins brusc din viață. În acest moment, nu se știe exact cauza decesului.

Daniel Drulea a văzut lumina zilei pe data de 26 iunie 1969 în Giurtelecu Hododului – un sat din comuna Hodod (județul Satu Mare). După căsătorie s-a stabilit cu soția (Camelia Drulea) în Sălaj, în oraşul Cehu Silvaniei.

Artistul a iubit muzica încă de la o vârstă fragedă și a devenit, treptat, unul dintre cei mai cunoscuți maeștri din zonă.

A lucrat mai bine de 25 de ani la Electrica Distribuţie Transilvania Nord din Zalău. De 5 ani, era inginer energetician la SC Ianus SRL

Anunțul trist al pierderii artistului a fost făcut de colegii săi din Grupul Vocal ”Plaiuri Codrenești”. Acesta a lăsat în urmă multă durere în suflete, o soție și doi copii – un băiat (Andrei) şi o fată (Andreea). Andrei i-a urmat paşii în activitatea artistică – el cântă la vioară.

Daniel Drulea a urmat Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie (judeţul Maramureş), în perioada 1985-1987. După absolvirea liceului a studiat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Mai bine de 20 de ani, în perioada 1992 – 2013 a fost inginer-electrician-tehnician la Electrica Distribuţie Transilvania Nord din Zalău. Mai apoi, timp de aproape 5 ani, a fost şef la Centrul de Măsură din Jibou din cadrul societăţii Electrica Distribuţie Zalău.

Începâd din anul 2018, Daniel Drulea era Inginer energetician la SC Ianus SRL din municipiul Zalău.

Lacrimi și durere peste Grupul Vocal ”Plaiuri Codrenești”

Din anul 2011, a fost vicepreședintele Asociației Grupului Vocal ”Plaiuri Codrenești” Cehu Silvaniei. De fapt, inginerul Daniel Drulea, împreună cu Claudiu Domuța și cu regretatul profesor Oliviu Ardelean, au pus bazele acestui grup vocal.

Mulți interpreți de muzică populară și prieteni apropiați au lăsat la rândul lor mesaje dureroase în mediul online, la scurt timp după aflarea acestei veşti tragice.

Cu durere în suflet și cu lacrimi în ochi, colegii din Grupul Vocal ”Plaiuri Codrenești” au transmis și ei un mesaj de condoleanțe.

„Nu există noapte fără zorii

Nici o iarnă fără primăvară

Și, dincolo de orizontul întunecat, Inimile noastre vor cânta din nou…

Pentru cei care ne părăsesc o vreme

Am plecat doar Dintr-o lume agitată, îngrijită, Într-o zi mai luminoasă”

Grupul Vocal ”Plaiuri Codrenești” Cehu Silvaniei

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!

You may also like

Leave a Comment