Responsive Menu
Add more content here...


Doliu în fotbalul din Sălaj

by Călin ONICAŞ
0 comment 2,6K views
A+A-
Reset

Veste tristă: Ioan Lantoş, cel care în carieră a fost fotbalist, arbitru, chiar şi antrenor, iar actualmente observator AJF, s-a stins din viaţă fulgerător, în cursul nopţii dintre marţi spre miercuri


La aproape 70 de ani, Lantoș Ioan (n. 1948) putea spune că şi-a dedicat o întreagă viaţă fotbalului, pe care l-a iubit şi pe care l-a slujit decenii la rând.

La fel ca şi majoritatea copiilor, a practicat „sportul rege” şi chiar a devenit un portar bun. A îmbrăcat tricoul formaţiei Steaua Roşie Zalău, dar şi a unor echipe mai titrate din Sălaj, precum Elcond Zalău sau chiar Victoria Zalău, cu care chiar a promovat în Divizia C!

O perioadă, a fost şi antrenor la Chimia Zalău, dar undeva la începutul anilor ’80 a început o carieră de arbitru, devenind unul dintre cei mai experimentaţi „cavaleri ai fluierului” din judeţ. Trebuie spus că cariera de arbitru a fost şi una lungă, astfel că Lantoş Ioan a oficiat jocuri ani buni şi după Revoluţie!

A fost un om jovial, un om care şi-a ajutat oamenii din jur, iar generaţii şi generaţii de arbitri tineri au putut beneficia de experienţa competiţională a acestuia.

La un moment dat, a venit timpul să se dedice doar familiei, astfel că ani buni a stat la sora lui din Canada, dar şi l-a fiica lui din Ungaria. 

Revenit în ţară, nu a putut să stea prea mult departe de fenomenul fotbalistic, astfel că acum doi ani a revenit în circuit, devenind observator AJF.

Şi în ultimul sezon, Lantoş Ioan a „observat” nu mai puţin de 18 partide, ultima fiind Luceafărul Valcău – Olimpic Gârceiu, desfăşurată pe data de 18 iunie.

În această vară, experimentatul observator a acuzat şi unele probleme de sănătate şi chiar a suferit o operaţie de prostată, la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca. 

Acum, se simţea bine, iar apropiaţii spun că în zilele trecute chiar s-au întâlnit şi au discutat despre… fotbal.

La începutul săptămânii, a plecat la Mănăstirea Voievodeni, pentru câteva zile de linişte. Din păcate, în cursul nopţii, Lantoş Ioan a fost găsit în baia unei une camere de la mănăstire. S-a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj medical. Intervenţia acestora nu a mai putut să îl salveze pe omul în vârstă de 69 de ani, fiind obligaţi să constate decesul său.

Cei care vor să fie alături de familia îndoliată, să spunem că înmormântarea va avea loc vineri la Zalău.

 

Vom reveni cu amănunte.

You may also like

Leave a Comment