Responsive Menu
Add more content here...


Doi transportatori de material lemnos din Sălaj și patru societăți, sancționați aspru pentru delicte silvice

În perioada 17 – 19 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat acțiuni, în orașele Șimleu Silvaniei și Jibou, precum și în localitățile arondate, pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice

by Mihai POP
0 comment 445 views
A+A-
Reset

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au efectuat controale la 4 societăți comerciale și au verificat 32 de transporturi de material lemnos.

Pentru neregulile constatate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010. Totodată, polițiștii au dispus confiscarea a 163 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 99.520 de lei.

Astfel, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat un control la un depozit de cherestea din localitatea Jibou, iar în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice, polițiștii au constatat că societatea comercială nu deținea faptic 74 de metri cubi de cherestea rășinoase, material lemnos înregistrat în stocurile scriptice.

Față de societatea comercială în cauză a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 cu amendă în cuantum de 15.000 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea valorică a celor 74 de metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de 65.483 de lei.

De asemenea, din verificările efectuate de polițiști a reieșit că doi bărbați din județul Sălaj ar fi transportat, în repetate rânduri, peste 70 de metri cubi de material lemnos, din diverse specii, fără a se fi înregistrat în aplicația SUMAL 2.0 ca transportatori profesioniști, depășind astfel pragul legal de 20 de metri cubi de material lemnos în decursul unui an calendaristic.

În consecință, cei doi bărabți au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 10.000 lei fiecare, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea valorică a celor peste 70 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 16.110 lei.

You may also like

Leave a Comment