Responsive Menu
Add more content here...


Doi tineri din Zalău au ajuns în arest în urma perchezițiilor efectuate într-un dosar de trafic și consum de droguri

by Mihai POP
0 comment 11 views
A+A-
Reset

Un tânăr de 18 ani şi unul de 33 de ani au fost reținuți pentru 30 de zile, în urma unor percheziții domiciliare efectuate într-un dosar de trafic de substanțe cu efect psihoactiv.  Perchezițiile au avut loc în municipiul Zalău și una în orașul Tășnad, județul Satu Mare, la persoane bănuite de trafic și consum de droguri de risc și de mare risc, precum și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive

La data de 20 octombrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, constând în efectuarea a trei percheziții domiciliare și una auto.

Din cercetări a reieșit faptul că, din luna iulie a anului curent și până în prezent, doi bărbați, de 18 și 33 de ani, din Zalău, ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, respectiv ar fi procurat, din municipiul Turda, județul Cluj, diferite cantități de astfel de substanțe, pe care le-ar fi comercializat către mai mulți tineri, din județul Sălaj.

La data de 20 octombrie, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost depistate în trafic, în comuna Bobota, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Autovehiculul cu care se deplasau a fost percheziționat, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, pentru audieri.

Activitatea a fost urmată de punerea în executare a trei percheziții domiciliare, două în municipiul Zalău și una în orașul Tășnad, județul Satu Mare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate un plic cu substanță albă, sub formă de cristale, susceptibilă de a produce efecte psihoactive, un cântar electronic de precizie, un instrument de prizare, 407 plicuri transparente cu închizătoare de tip zip-lock, neutilizate, un laptop, 2 telefoane mobile, un pumnal metalic, un spray iritant-lacrimogen și 1.600 de lei.

La data de 20 octombrie a.c., față de cei doi bărbați bănuiți de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar astăzi, 21 octombrie, instanța a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate au participat polițiști din cadrul I.P.J. Sălaj și I.P.J. Satu Mare și jandarmi din cadrul I.J.J Sălaj și I.J.J. Satu Mare.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmit poliţiştii.

You may also like

Leave a Comment