Responsive Menu
Add more content here...


Doi şoferi au rămas fără permise de conducere, după ce au fost prinşi băuţi la volan

Doi bărbați din Jibou și un altul din Zalău s-au ales cu dosare penale și amenzi. Le-au fost luate și permisele de conducere după ce au fost depistați cu alcoolemie la volan

by Mihai POP
0 comment 303 views
A+A-
Reset

Joi, 23 mai a.c., la ora 08.59, pe Bulevardul Mihai Viteazul, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din Zalău.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.650 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Tot joi, 23 mai a.c., la ora 08.40, pe strada Porolissum din municipiul Zalău, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 61 de ani, din Jibou.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui conducător auto: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede pentru conducătorii auto depistați la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat o sancțiune contravențională cu 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar pentru cei care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat, fapta va fi încadrată ca infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

*

DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment