Responsive Menu
Add more content here...


Doi sălăjeni au promovat cu “U” Cluj!

by Cristian MOLDOVAN
2 comments 3,K views
A+A-
Reset

Portarii Rareş Pop şi Cristian Man au apărat buturile “şepcilor roşii” şi au pus umărul la performanţa “studenţilor” din acest sezon, adică cucerirea titlului judeţean şi promovarea în fanfare în Liga a III-a


Cea mai iubită echipă din Ardeal revine în fotbalul profesionist după numai un sezon petrecut pe “coclaurile” din Liga a IV-a. Universitatea Cluj nu a avut un adversar pe măsură în această competiţie, dovadă fiind şi linia de clasament aproape perfectă înregistrată de “U”.

“Şepcile roşii” au încheiat pe primul loc, din 28 de meciuri disputate, având 27 de victorii şi un singur rezultat de egalitate, cu un golaveraj uluitor, 167 de goluri înscrise şi doar 9 primite. La această performanţă, au pus umărul şi doi sălăjeni. Este vorba despre Rareş Pop şi Cristian Man, ambii evoluând pe postul de portar. Cei doi sălăjeni au concurat pentru postul de titular la “U” Cluj, dar Rareş a mai cochetat şi cu echipa de juniori.

După ce a câştigat campionatul, adversarul de la baraj a fost Lăpuşul Târgu Lăpuş, formaţie împotriva căreia, “studenţii” au mai jucat în singurul sezon petrecut în Liga a III-a, până în acest an. “U” Cluj nu a avut emoţii la meciurile de baraj. După ce “alb-negrii” au câştigat pe teren propriu cu 8 – 0, a urmat returul de la Târgu Lăpuş, acolo unde, clujenii s-au impus cu 6 – 0. În cele două meciuri de baraj, poarta “şepcilor roşii” a fost închisă de Man.

Fostul portar al celor de la FC Zalău se arată încântat de faptul că a avut şansa să evolueze în tricoul celei mai iubite echipe din Ardeal şi că a pus umărul la promovarea echipei în Liga a III-a.

“Sunt bucuros că am putut să pun umărul la această promovare frumoasă şi că fac parte din această echipă minunată. Mai am contract, dar urmează să am o discuţie de renegociere. Mă  bucur că avem nişte suporteri înfocaţi care ne urmează la fiecare deplasare şi fac o atmosferă în care şi-ar dori să joace orice jucător. La finalul meciului de la Târgu-Lăpuş, ne-am bucurat împreună, au intrat şi fanii la sfârşitul meciului pe teren şi am sărbătorit împreună”, ne-a spus Cristian Man.

De cealaltă parte, Rareş Pop, nu a putut participa la meciul tur al barajului de promovare, deoarece acesta a participat alături de echipa de juniori la turneul final de la Buftea, rezervat echipelor campioane din Liga a IV-a. Portarul sălăjean a cucerit medaliile de bronz alături de colegii săi după o finală uşoară, cu Delta Tulcea. Clujenii s-au impus cu 4 -1.

Totuşi, la returul dintre Lăpuşul Târgu Lăpuş şi “U” Cluj, Rareş Pop a fost în lot, ca de altfel, de multe ori în acest sezon, în câteva partide, zălăuanul fiind chiar titular pentru echipa “şepcilor roşii”. Portarul sălăjean e mulţumit de parcursul său la club şi şi-a manifestat dorinţa de a continua la “U” şi în ligile superioare, fiind un vis de-al său să îmbrace tricoul “alb-negru”. Atât la meciul tur, cât şi în retur, “U” Cluj a beneficiat ca de obicei de sprijinul suporterilor, care şi-au susţinut echipa favorită în număr mare.

“Sunt bucuros că am putut pune umărul la această promovare. A fost un an lung şi mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul. S-a văzut încă o dată că Universitatea Cluj este cea mai iubită echipă din Ardeal, fanii noştri fiind minunaţi. Dorinţa mea este să continui la Universitatea şi în ligile superioare”, a declarat Rareş Pop.

You may also like

2 comments

SEBI 2 iulie 2017 - 18:10

Felicit ambii portari salajeni dar desi a cochetat cu juniorii(pt.ca e inca junior),cel mai tanar,Rares POP,nu a facut doar parte din lotul universitatii ci chiar a fost titular in majoritatea meciurilor din acest sezon fiind desemnat cel mai bun portar al campionatului.NOI il consideram clujean desi are acte de salajean pentru ca e alaturi de ‘U’ de la 11 ani.HAIDE ‘U’.

Reply
Sebi 2 iulie 2017 - 18:33

Felicit ambii portari sălăjeni dar deși a cochetat cu juniorii (pt.ca e încă junior),cel mai tânăr, Rares Pop,nu a făcut doar parte din lot ci chiar a fost titular în majoritatea meciurilor din acest sezon fiind desemnat cel mai bun portar al campionatului.Noi îl consideram deja clujean deși are acte de salajean pentru ca de la 11 ani e alături de”U”.Haide „U”!!!

Reply

Leave a Comment