Responsive Menu
Add more content here...


DJST Sălaj finanţează 37 de competiţii din cadrul ONSS în 2022 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 141 views
A+A-
Reset

Instituţia condusă de Adrian Fărcaş va oferi sprijin financiar pentru nu mai puţin de 37 de competiţii sportive pentru elevii de gimnaziu, liceu, printre care ONSS-uri sau Cupa Văilor


În ultimii doi ani, competiţiile sportive şcolare au avut mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. De altfel, în ultimii doi ani, tradiţionala competiţie Cupa Văilor nu a mai avut loc. În 2020 trebuia să aibă loc ediţia cu numărul 52, însă, DJST Sălaj a amânat-o pentru 2021, iar anul trecut a fost amânată pentru 2022. În acest an, competiţia are şanse mari să se desfăşoare, având în vedere că şi restricţiile cauzate de pandemie au fost ridicate.

DJST Sălaj va finanţa competiţia tradiţională, însă, până atunci, DJST va finanţa 37 de acţiuni din cadrul ONSS.

La nivelul ciclului gimanzial, instituţia condusă de Adrian Fărcaş va finanţa 16 acţiuni, iar la nivel liceal – 15 acţiuni, toate organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în perioada 21 martie – 16 mai 2022. Competiţiile ONSS se vor derula la 11 discipline sportive. Este vorba despre atletism, cu 5 probe de concurs (50m viteză, 600m rezistenţă, tetratlon, cros şi pentatlon), fotbal, baschet, S-Rugby, minihandbal, volei, tenis de masă, badminton, handbal, oină şi şah.

“La aceste competiţii din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar vor participa peste 1.000 de elevi de la unităţi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din judeţul Sălaj”, spune Adrian Fărcaş, directorul executiv de la DJST Sălaj.

You may also like

Leave a Comment