Responsive Menu
Add more content here...


Distincţie importantă oferită de Cseke Attila unei asistente medicale de la Spitalul de Boli Cronice Crasna

În cadrul unui eveniment special petrecut zilele trecute la Oradea, cadrul medical din Sălaj a obţinut Premiul „Dr. Mozes Carol” – premiu iniţiat de către fostul ministrul al Sănătăţii, Cseke Attila - pentru profesionalism și dăruire

by Mircea ARDELEAN
0 comment 400 views
A+A-
Reset

 Ediţia a XII-a a galei în cadrul căreia se decernează Premiile „Dr. Mozes Carol”, a avut loc pe data de 11 mai, la Oradea. Această distincţie importantă se oferă în amintirea celui care a fondat Şcoala de Moaşe din Oradea, premiu inițiat în 2011 de Cseke Attila, din vremea când era ministru de resort.

Premiile “Dr. Moses Carol” recompensează pentru profesionalism și dăruire anual trei asistente din judeţul Bihor şi o altă din judeţele limitrofe – Sălaj sau Satu Mare.

În 2024 din Județul Sălaj premiul a fost decernat asistentei medicale Roatiș Andrea, din cadrul Spitalului de Boli Cronice Crasna.

Roatiș Andrea în anul 1994 a absolvit Grupul Școlar Sanitar din Oradea, școala fondată de Dr. Mozes Carol, iar în 1997 a promovat examenul de absolvire a cursului de echivalare pentru Scoala Postliceală. În 2002 a promovat examenul de grad principal. În anul 2005 a absolvit Colegiul Universitar Medical Specializarea Asistenți Medicali din cadrul Universității din Oradea.

Aceasta și-a început activitatea profesională la Secția ATI din cadrul Spitalului Județean Oradea în anul 1994. Sălăjeanca noastră şi-a desfăşurat activitatea în unitatea medical de pe Criş până în 2011.

Împinși de dorința de a accepta noi provocări, Roatiș Andrea şi soțul ei – Dr. Roatiș Radu, medic specialist Medicină Internă – au părăsit sistemul de sănătate bihorean și s-au angajat la Spitalul de Boli Cronice Crasna.

Receptivi la realitatea privind lipsa serviciilor medicale pentru pacienții cu boli incurabile, au depus eforturi suplimentare pentru organizarea unui Compartiment de Îngrijiri Paliative cu paturi în cadrul spitalului, compartiment care s-a înființat în 2014, fiind unic chiar și până în prezent pe paleta furnizorilor din cadrul spitalelor publice din Sălaj.

Munca şi efortul depus ca asistent șef în coordonarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative, spiritul de echipă și asumarea responsabilităților prin receptivitate, disponibilitate la efort suplimentar, empatia față de pacienții incurabili și aparținătorii acestora, face ca As. Roatiș Andrea să fie un exemplu de tenacitate, dăruire, putere de muncă și perseverență.

You may also like

Leave a Comment