Responsive Menu
Add more content here...


Dispar turnurile CET din Zalău. Zona va fi transformată în spaţiu de agrement

A fost elaborat un proiect pentru o zonă de agrement pe locul fostei centrale de termoficare a municipiului

by Tiberius NICODA
0 comment 239 views
A+A-
Reset

Proiectul prevede amenajarea de spaţii verzi, alei pietonale, pistă de alergat şi de biciclete și realizarea unei zone destinate fitness-ului.

Investiţia propusă să fie realizată în zona fostului CET Zalău constă în reabilitarea integrală a unui teren neutilizat, în scopul redării sale în circuitul public sub forma unui spaţiu de agrement şi petrecere a timpului liber, realizând în acelaşi timp şi investiţii pentru asigurarea securităţii spaţiului nou creat.

“Principalele investiţii prevăzute sunt: demolarea clădirilor existente, activităţi de igienizare a terenului, desfacerea gardului din metal existent, acţiuni de modelare/sistematizare/fertilizare a terenului, amenajare spaţii verzi, amenajare de alei pietonale, pistă de alergat şi pistă de biciclete, realizarea unei zone destinate fitness-ului şi a unei zone cu echipamente de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban, amenajare de terenuri de sport şi zonă pentru skateboard, amplasarea unei platforme subterane pentru colectarea deşeurilor, realizarea de toalete publice, împrejmuirea terenului, realizarea sistemului de iluminat, realizarea sistemului de irigaţii, realizarea sistemului de supraveghere video, realizare reţea de date racordarea la utilităţi publice a terenului”, a declarat, miercuri 14 februarie 2024 pentru AGERPRES, Diana Breban – purtător de cuvânt al Primăriei Zalău.

 

A fost elaborată documentaţia tehnico-economică, faza PT şi a fost depusă cererea pentru obţinerea autorizaţiei de demolare-construire. Ulterior va fi demarată procedura de achiziţie.

Proiectul urmează să fie depus pentru finanţare prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027, pe fonduri prealocate Municipiului Zalău, a adăugat sursa citată.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la peste 52 milioane de lei.

You may also like

Leave a Comment