Responsive Menu
Add more content here...


Dincolo de întuneric: Micuțul Luca Andrei, diagnosticat cu tumoare pe creier, nu se lasă răpus de boală

Suntem martorii unui dans al durerii și al speranței, o călătorie zbuciumată a unei familii care nu a încetat niciodată să se agațe de speranță, chiar și în cele mai întunecate clipe. Ioana și Vlad și fiul lor Luca, au fost loviți de soartă într-un mod care depășește cu mult înțelegerea multora dintre noi. Luca Andrei are 4 anişori și se luptă cu două tumori pe creier

by Mihai POP
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

Se spune că Dumnezeu nu îți dă mai mult decât poți duce. De mai bine de 3 ani, Ioana și Vlad Derjan duc crucea fără să îl întrebe pe Cel de Sus ,,De ce?”, pentru că știu că nu de acolo vine suferința lui Luca.

Dar parcă e prea mult, prea multă durere, disperare și frică în viața unui copil care suferă de cancer de la doar un an. A căzut, s-a ridicat, a învins, a luat-o de la capăt din nou.

Au trecut de la agonie la extaz și invers de atât de multe ori încât nici nu mai știu cum e să se bucure. Doar puterea și dorința aprigă a lui Luca de a trăi îi fac să nu își piardă mințile.

De fiecare dată ne cutremurăm, ne gândim la copiii noștri, la cum ar fi dacă…ne gândim că parcă e o loterie, că nu știi cum să te protejezi și să-ți aperi copiii, că uneori vine peste ei boala asta sinistră indiferent ce ai face.

Copilul este investiția emoțională cea mare a unui cuplu, prin el se asigură continuitatea, viața și speranța. Când copilul este în pericol de moarte, familia se lipește psihic, se rigidează și se pietrifică, așa cum fac părinții lui Luca.

Eroul din povestea noastră, Luca Andrei

Luca Andrei, în vârstă de 3 ani și 8 luni, care se luptă cu cancerul cerebral de aproximativ 3 ani. A avut până acum cinci intervenții chirurgicale pentru rezecție tumori și implantare dispozitive medicale în țară și în străinătate. A urmat multiple tratamente în străinătate și acasă, până acum cu costuri totale de aproximativ 200.000 de euro.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Luca a ajuns în Spania, acesta a reacționat foarte bine pe avion, puțin mai obosit după, dar totul a decurs mai bine decât s-ar fi așteptat părinții.

Luni, 20 mai, a avut evaluările și de ieri a început terapiile. E destul de intens și destul de obositor pentru el. E greu pentru părinți să îl vadă cât luptă, mai ales atunci când plânge, dar ei știu că e pentru binele lui, înghit în gol, și nu le râmâne altceva decât să se roage ca Dumnezeu să le mai dea puțină putere…și merg mai departe.

Astăzi a avut și prima ședință de stimulare neurologică. Ioana și Vlad se roagă ca toate astea să fie înspre folosul lui și să îl ajute să redevină copilașul de dinainte.

„Vă mulțumim încă odată pentru tot suportul, pentru că ne-ați trimis atâtea formulare, pentru că ne ajuțati financiar în continuare, pentru fiecare gând bun și rugăciune, pentru că – deși au trecut imediat 3 ani de când v-am cerut ajutorul prima dată…voi încă sunteti aici, alături de noi. Nu putem decât să vă fim recunoscători pentru toate astea și să vă purtăm în rugăciunile noastre! Ne rugăm ca Dumnezeu să vă răsplătească toate eforturile pe care le faceți pentru noi și să vă dea sănătate. În acești ani de luptă continuă am învățat că nu există nimic mai de preț în lumea asta decât sănătatea. Să fii sănătos, să fii recunoscător pentru asta și să te bucuri alături de cei dragi. Restul sunt detalii care nici n-ar mai trebui să conteze. Noi, ca sa învățăm asta a trebuit să trecem prin toate peripețiile și provocările pe care le știti deja. Nu știm dacă asta e lecția pe care trebuia să o învățăm, nu știm dacă suntem pe drumul bun sau încă mai avem pași de făcut, alte lecții de învățat, dar știm sigur că Dumnezeu e aici, cu noi si El știe ce e mai bine. Cert e că noi suntem alții acum, că toată perioada asta ne-a transformat, că Luca ne-a schimbat și a adus atâta fericire, iubire și atât bine în viața noastră încât vom lupta până la capăt să îl facem bine. Indiferent de ce vor zice medicii, noi nu ne vom mai opri. Am făcut-o odată, anul trecut în septembrie și e cel mai mare regret al nostru. Așa că lupta continuă și va continua atât cât va vrea Luca, iar cu voi alături de noi, lupta e mai ușoară ❤️🙏🙏” , au transmis Ioana și Vlad, părinții lui Luca.

Până vineri încă se mai poate completa formularul 230, așa că a fost lăsat linkul aici.

Derjan Vlad

Cont BT RON: RO05BTRLRONCRT00Z1127402

Cont BT EURO:RO87BTRLEURCRT00Z1127402 SWIFT: BTRLRO22

Revolut Lei

IBAN: RO93 BREL 0005 5085 6027 0100

Revolut Euro

IBAN: LT29 3250 0898 8205 9037BIC: REVOLT21 http://revolut.me/derjan87hb

BTPay : 0743353594

You may also like

Leave a Comment