Responsive Menu
Add more content here...


Din 9 aprilie începe prohibiția generală la pescuit, pentru toate speciile de pești și viețuitoare acvatice

Jandarmeria Sălaj anunță că de miercuri, 9 aprilie 2024, se va institui prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie inclusiv

by Mihai POP
0 comment 98 views
A+A-
Reset

A fost publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.

Ordinul instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

”Vă informăm că prohibiția generală a pescuitului se instituie începând cu data de 9 aprilie a.c. și va dura 60 de zile, până în 7 iunie inclusiv.Această măsură a fost instituită prin Ordinul nr. 561/2023/11/2024, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024, emis de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.Conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.În perioada similară a anului trecut, pentru pescuit în perioada de prohibiție, jandarmii sălăjeni au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 117.000 lei”, transmite Jandarmeria Sălaj.

You may also like

Leave a Comment