Responsive Menu
Add more content here...


Foto – DIICOT Sălaj a prins un ”pește mare”: Traficant de canabis şi alte droguri, reţinut

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj a decis, miercuri, arestarea preventivă, a unui bărbat reținut pentru trafic de droguri de risc şi mare risc

by Mihai POP
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

Marți, 7 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.TBiroul Teritorial Sălaj, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din municipiul Cluj-Napoca, cercetat pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Acesta a fost prins în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 60 de grame mefedronă (4-MMC, drog de mare risc), porționate în 12 plicuri, în schimbul sumei de 5.000 de lei. Totodată, au fost descoperite și indisponibilizate un telefon mobil și o cartelă SIM.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada februarie 2022 – prezent, acesta ar fi procurat și comercializat diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC – cunoscut sub denumirea generică de cristal, 4-MMC, cunoscut sub numele de mefedronă), către persoane din județele Sălaj, Cluj și Satu Mare, în schimbul unor sume de bani.

De asemenea, la aceeași dată, polițișții au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, la imobilul bărbatului cercetat, în urma căreia au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 340 de grame de canabis, 23 de grame de substanță cristalină (4-MMC și 2-MMC), un cântar electric de precizie și 698 de plicuri de tip zip-lock neutilizate, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, au fost puse puse în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, pentru audieri.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru 24 de ore, față de bărbatul depistat în flagrant delict cu droguri de mare risc, iar astăzi, 8 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă a acestuia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, unui echipaj canin din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment